Sokszínűségi Hónapot hirdetett májusra a Hungarian Business Leaders Forum, amelyhez számos vállalat már csatlakozott. A kezdeményezés 26 országot érint, és az Európai Unió is támogatja. A szervezet az eseménysorozaton összegzi –  mi segít a sokszínű munkaerőnek és egyáltalán, miért jó a befogadó munkahely.

A sokszínűségben mindenki érintett, hiszen mindannyian kapcsolódunk egy vagy több, az átlagtól eltérő csoporthoz legyenek azok 50 felettiek, nők, gyermekét egyedül nevelők, kisgyermekesek, romák vagy pályakezdők.

Egy nemrégiben publikált McKinsey-kutatás szerint ezeknek a csoportoknak különösen megterhelő a pandémia időszaka. A nők például jobban aggódnak a saját és családjuk egészségéért, munkahelyük biztonságáért. Jól látszik az is, hogy a kettős teher továbbra is téma a világ minden táján és különösen megnehezíti a nők életét a járvány időszakában. Sok cég eddig is odafigyelt a sokszínű csoportok speciális szükségleteire és most szélesebb körben osztják meg tapasztalataikat.

Az üzleti teljesítményt nagyban növeli, ha a munkaerő sokféle, hiszen ezeken a helyeken kisebb a fluktuáció, a szervezet pedig sikeresebb, innovatívabb és kreatívabb lesz. Ezeket az érveket adjuk most májusban a cégvezetők kezébe” – nyilatkozta a HRportálnak Czakó Borbála, volt londoni nagykövet, a HBLF elnöke.

Az angol és magyar nyelvű rendezvénysorozat témája többek között, hogy miért vállal felelősséget egy cég, hogyan növelheti az ügyfél-élményt az akadálymentesítés vagy milyen új típusú együttműködéseket kell kialakítani az otthoni munkavégzés miatt.

#jarvany #karrier #munkahely

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét