munkaebed, recept, hal
Fotó: Envato

Így grillezd tökéletesre a halat!

blank
blank

H I R D E T É S

Belecsempészheted a nyaralás ízét a dolgos munkanapokba. Hoztunk egy ízletes halreceptet, amihez nem kell szakácstudomány.

A grillezett halról, legyen az bármilyen fajta, sokunk a nyaralás, a pihenés jut eszébe. Nem egy macerás étel, otthon is könnyedén el lehet készíteni, ha az alábbiakra figyelünk.

  • Soha ne dolgozz fagyasztott hallal, mert olvadás után könnyen darabjaira hullhat a grillen!
  • Lehetőleg egész halat válassz, mert azzal könnyebb dolgozni.
  • A hal frissen a legfinomabb, ne tartogasd napokig a hűtőben.
  • Ne sajnáld a fűszert! A halat gyakorlatilag lehetetlen túlfűszerezni.
  • Bármilyen halfajtát is választasz, a citrom jót fog neki tenni.

Fontos, hogy a hal sokkal hamarabb elkészül, mint a csirke, ezért addig a pár percig, amíg sütjük, addig folyamatosan figyeljük.

Citromos, zöldfűszeres tengeri sügér (branzino)

2 db tengeri sügér
2 db citrom
2 evőkanál kapor (szárított)
néhány ág rozmaring
ízlés szerint só

A tengeri sügéreket megmossuk, majd papírtörlővel áttörölgetjük, hogy egyenletesen piruljon majd a grillen. Ezután sóval alaposan bedörzsöljük kívül és belül. Összevágjuk a citromot, majd a hal hasába tesszük. A maradék helyre rozmaringágakat teszünk. Ezután rátesszük a sügért a grillre. (Ha kontaktgrillünk van, akkor érdemes vékonyan olívaolajjal átkenni a grill lapjait. Attól függ mekkora a sügér, oldalanként nagyjából 5-6 percig sütjük. Akkor célszerű átfordítani, ha a bőre már picit barnád. Fontos, hogy folyamatosan figyeljük, nehogy a hal túlsüljön. Ezután friss salátával, kenyérrel tálaljuk, és máris érezhetjük a tenger illatát.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S