vállalkozás, ötletek, anyukák, dolgozó anyukák, női karrier
vállalkozás, ötletek, anyukák, dolgozó anyukák, női karrier

7 vállalkozási ötlet kisgyerekes anyukáknak

blank
blank

H I R D E T É S

Ezeket a vállalkozásokat otthonról, rugalmasan is el lehet működtetni.

Hónap kérdése: Te szívesen lennél önmagad főnöke?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A kisgyermekes házaspároknál olyan mértékben nőnek meg a feladatok, hogy egyre nagyobb dilemmát jelent ezek megoldása és főleg az, hogy hogyan jut mindezekre idő a munka mellett? Még ha olyan szerencsések is, hogy az egyikük jövedelme elég az egész család fenntartására, akkor is jól jön, ha a másik fél szert tud tenni olyan bevételi forrásra, ami otthonról, a gyerekek nevelése mellett is menedzselhető.

Számos oka van annak, hogy otthon maradó szülőként is szeretne valaki vállalkozást indítani. Az előnyök között szerepel, hogy megválaszthatod, mennyi időt szánsz munkára, több időt tölthetsz a családoddal, kiélheted a kreativitásodat, jövedelmet szerezhetsz anélkül, hogy elhagynád az otthonodat, kevesebb munkaórát dolgozhatsz, és több pénzt kereshetsz. Mindenkinek más a motivációja, de az otthoni vállalkozás mindenképpen vonzó lehet. Sok lehetőség van, de néha csak az a kérdés, hogy tudod-e magadról, hogy mi a te erősséged? A legtöbb képességet jövedelemmé lehet alakítani akkor, ha tudod, hogyan kezdj hozzá, és a megfelelő eszközök állnak mögötted. Sokan nem tudják, hogyan induljanak el, nekik próbálunk segíteni ezzel a kis útmutatóval.

1. Próbáld ki az affiliate marketinget!


Az affiliate marketing az a folyamat, amikor különböző termékeket népszerűsítesz egy adott weboldalon, blogon, youtube, csatornán, vagy közösségi médiában és a saját felületeiden elhelyezett linkeken keresztül eljuttatod őket az eladóhoz, így amikor az emberek az ajánlásod alapján vásárolnak, jutalékot kapsz. Ha elindítasz egy népszerű blogot, YouTube-csatornát, vagy akár csak egy népszerű közösségi oldalt, jövedelemre tehetsz szert az affiliate marketinggel. Akár egy termékeket értékelő webhelyet is létrehozhatsz, így ha az embereket érdekli a véleményed, biztosan pénzt kereshetsz vele.

2. Indíts online webáruházat!


Képes vagy olyan termékeket létrehozni vagy beszerezni, amelyeket online eladhatsz? Ha megvan a termék, akkor kis segítséggel pillanatok alatt létrehozhatsz egy online áruházat. Ma már számos, könnyen beállítható webáruház-motor létezik és onnantól kezdve a termékek online értékesítésének minden aspektusát kezelheted. Akár máshonnan szerzed be a termékeket, és azokat kiskereskedelmi forgalomba hozod, akár saját magad által készített termékeket értékesítesz, ez egy nagyszerű módja a jövedelemszerzésnek. Azonban gondold át alaposan, hogyan fogod értékesíteni a termékeidet! Az online kiskereskedelemben nagy a verseny, ezért tudnod kell, hogyan érheted el a célközönségedet!

3. Adj el online tanfolyamokat!


Ha van tudásod egy adott iparágban, akkor taníthatsz is másokat. A tanácsadói vállalkozáshoz hasonlóan az online tanfolyamok értékesítése is egyszerű módja annak, hogy némi jövedelemre tegyél szert a már meglévő készségeidből és tapasztalataiból. Megtervezhetsz egy online tanfolyamot, és azt csomagban értékesítheted, vagy akár virtuális tanfolyamokat is kínálhatsz, ahol kapcsolatba léphetsz az ügyfelekkel, és taníthatod őket. Akár oktatóvideókat is forgathatsz, és azokat is értékesítheted.

4. Menedzselj közösségi média felületeket!


Szinte mindegyik vállalkozás tulajdonosa tudja, hogy aktívabbnak kellene lenniük a közösségi médiaoldalaikon, de nem tudják, mit posztoljanak, nincs rá idejük, és nem értik, hogyan építsenek közösséget. Ha értesz a közösségi médiához, akkor üzletet csinálhatsz belőle. A kis és középvállalkozások közösségi oldalai lehetnek a legjobb célpontok ehhez.

5. Adj el Print-on-demand termékeket!


Ha kreatív vagy, vannak új és merész ötleteid, akkor piacképes árucikkeket teremthetsz. A Print-on-demand lehetővé teszi, hogy vizuális terveidet például pólókra, bögrékre, sapkákra nyomtasd és eladd. Csak annyi a dolgod, hogy digitális képeket küldj a terveidről, és egy POD-cég elvégzi a többit, a kiszállítást is beleértve.

6. Barkácsolj, vagy kézműveskedj! 


Ha átlagon felüli a kézügyességed, akkor megvan a lehetőséged arra, hogy olyan kézműves termékeket készíts, amelyeket eladhatsz piacokon, vásárokon vagy üzletekben. Emellett online áruházat is indíthatsz, és az egész országban értékesíthetsz.

7. Taníts és korrepetálj online!


Ha jártas vagy egy adott témában, és jól tudsz kommunikálni az emberekkel, mindig találhatsz olyanokat, akiket korrepetálhatsz. A nyelvtanítástól kezdve a legkülönbözőbb hobbikon keresztül a zenéig számos módja van annak, hogy pénzt keress a tudásodból. Ma már minden technikai eszköz rendelkezésre áll, hogy az ország, vagy a világ bármelyik pontjáról legyenek tanítványaid.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S