munka, karrier, jövő munkái
munka, karrier, jövő munkái

5+1 bombabiztos munka, amire a jövőben is szükség lesz

blank
blank

H I R D E T É S

5+1 olyan különböző foglalkozást mutatunk be, amelyekkel nemcsak átvészelheted a recessziót, hanem biztos karriert is építhetsz a következő években.

Hónap kérdése: A te fizetésed követi az inflációt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

2023-ban a világgazdaság recesszióba kerülhet, ami lassuló munkahelyteremtéssel, magasabb inflációval és emelkedő kamatlábakkal járhat. Számos vállalat már megkezdte az elbocsátásokat, ezért a munkahelyek biztonsága most fontosabb, mint valaha.

A listát úgy állítottuk össze a U.S. News ajánlásával, hogy figyelembe vettük a jelenlegi munkanélküliségi rátát, a jövőbeli álláskilátásokat és a pozícióban a következő 10 évben várható növekedés lehetőségeket is.

1. Webfejlesztő

A webfejlesztők munkalehetőségei az e-kereskedelmi lehetőségek bővülésével együtt növekednek. A webfejlesztőt gyakran gondolják programozónak, leginkább azért, mert ő is valamilyen programozási nyelv segítségével dolgozik. A webfejlesztő az a szakember, akinek a munkája révén jelenik meg bármi is a képernyőn, ha beírjuk a weblapcímet a böngészőbe. Vagyis az ő feladata, hogy a webdesigner által megálmodott vizuális terveket lekódolja.

2. Epidemiológus orvos

Az epidemiológia hagyományosan a fertőző megbetegedések terjedésével, ezen belül is a fertőzés módjával, terjedésével, a fertőzött területek kiterjedtségével és mindennek a dinamikájával foglalkozik. Az epidemiológusok iránti kereslet a COVID-19 világjárvány miatt jelentősen megnőtt, és az új betegségek felfedezésével tovább fog nőni. A kezelések kutatásához epidemiológusokra lesz szükség. Az epidemiológus állások száma az előrejelzések szerint 2021 és 2031 között 25,8%-kal fog növekedni.

3. Pénzügyi elemző

A pénzügyi elemzői állások nagyon keresettek az olyan vállalatok körében, amelyek pénzügyeik javítására és befektetéseik magas színvonalú kezelésére törekszenek. A pénzügyi elemzők foglalkoztatása az előrejelzések szerint a következő évtizedben 9,3%-kal fog növekedni, ami gyorsabb, mint az összes szakma átlaga.

4. Környezetmérnök, vagy környezetvédelmi technikus

Mivel a környezetvédelemmel kapcsolatos aggodalmak mind belföldön, mind külföldön egyre nőnek, a vállalkozásoknak és a kormányoknak szükségük van a környezettudományi és környezetvédelmi technikusokra, hogy figyelemmel kísérjék az ember környezetre gyakorolt hatását, és biztosítsák a szabályozások betartását. A környezetmérnöki és környezetvédelmi technikus állások száma a következő 10 évben jelentősen bővül majd világszerte.

5. Adatbázis elemző

Egyre több Data Scientist, vagy Data Specialist állást hirdetnek a cégek. Az adatbázis elemzők iránti kereslet tovább nőhet, ahogy egyre több cég használ majd felhőalapú technológiát. Szakértelemre van szükség a felhasználóbarát és könnyen hozzáférhető, megbízható adatbázis-tervezéshez, ezért adatbázis elemzőkre számos iparágban van szükség. 

+1 Tájépítész és parkgondozó

A sok „fehérgalléros” munka után most említsünk meg egy klasszikus kétkezi munkát is. A közösségek, cégek és magánemberek egyre több zöldterületet hoznak létre, így folyamatos kereslet mutatkozik a kertépítési és gyepmesteri szolgáltatások iránt. Az előrejelzések szerint 4,8%-os foglalkoztatásnövekedés várható a kertépítők és kertgondozók körében a világban a következő 10 évben.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S