Testbeszéd
Forrás: Envato

Ezért fontos a testbeszéded a tárgyalásokon

blank
blank

H I R D E T É S

Az üzleti életben rendkívül fontos a magabiztos fellépés. És bár a szavaink lehetnek nagyon meggyőzőek, ha a testtartásunk mást üzen. Íme néhány hasznos technika, amelyet bevethetsz az üzleti tárgyalásokon.

A testbeszédünk tükröt mutat arról, hogy mit gondolunk önmagunkról, és milyen érzéseket táplálunk önmagunkkal szemben. A körülöttünk lévő emberek pedig ez alapján ítélnek meg bennünket. Ha magabiztosságot akarsz közvetíteni a tárgyalásokon, akkor tudatosan kell irányítanod a testbeszédedet. Ezekre figyelj!

Fontos a nyitott testtartás

A tárgyalás alatt nyisd meg a tested, tedd a kezeidet az asztalra vagy a szomszédos szék háttámlájára, légy a lehető leglazább, és gesztikulálj bátran. Ha állsz, állj kisterpeszben, tedd a csípődre a kezed, vagy emeld a kezeidet távol a testedtől, esetleg dőlj neki tárgyaknak. Próbálj meg a lehető legtöbb helyet elfoglalni a térből! A nyitott testtartás nyugalmat és a biztonság érzetét közvetíti a másik fél felé!

Emeld meg az állad!

Az önmagukban bizonytalan emberek tudattalanul lehajtják a fejüket, hogy ezzel védelmet biztosítsanak az egyik legérzékenyebb pontjuknak, az álluknak és a nyakuknak. Ez a mozdulat azt üzeni, hogy gyengének érzik magukat.  A magabiztos emberek nem félnek feltárni sebezhető pontjaikat, és szinte felkínálják az állukat, amivel erőt és dominanciát kívánnak közvetíteni.

Érintsd össze az ujjhegyeidet!

Ez a gesztus azt üzeni, hogy magabiztos vagyok a mondandómmal kapcsolatban, de nem erőltetem rád. Ez a kéztartás azonnali szimpátiát képes kiváltani a hallgatóság tudatalattijából azt az érzést keltve, hogy az előadó őszinte, biztos a szavaiban, és nem akarja becsapni őket.

A toronysisak!

Ez az egyik legmegbízhatóbb kézjele annak, hogy az illető maximálisan megbízik önmagában és a szavaiban. A leggyakoribb formája, amikor a kéz ujjainak hegye könnyedén a másik kéz ujjaihoz nyomódik, ezzel „toronysisak” alakzatot hozva létre. A magabiztos, vezető típusú személyek jellemzője ez a gesztus.

Fotó: Envato

H I R D E T É S