PTE Műszaki Kar

Újabb lépést tett a pécsi mérnökképzés a jövő felé

blank
blank

H I R D E T É S

Közös oktatási programok és stratégia, valamint akkreditált, infokommunikációs képzések indításáról írt alá hosszútávú keretmegállapodást a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara és a Huawei Technologies Hungary.

A szándéknyilatkozat szerint, az egyetem és a vállalat a rendszeres tudás- és tapasztalatcsere mellett közös projektek meghatározásában, kivitelezésében, oktatási-képzési programokban működnek együtt. A hazai informatikai képzés további piacképessé tétele érdekében a kar programjába illeszkedő, mindkét fél értékeinek megfelelő hosszútávú együttműködési stratégiát alakítanak ki.

Magyarország legrégebben alapított egyetemén összesen 20 ezren tanulnak, kiemelkedő felsőoktatási központ nemcsak Dél-Magyarországon. A Pécsi Tudományegyetem és a világ egyik vezető infokommunikációs vállalata együttműködésük első lépéseként elindítják az úgynevezett Huawei ICT Academy programot. Először oktatók, majd hallgatók ismerkedhetnek meg a következő generációs mobilhálózatokra vonatkozó legújabb ismeretekkel, az 5G technológiával kapcsolatos vagy az iparágban használt hálózati eszközök felhasználásához köthető, továbbá a Big Data és Mesterséges Intelligencia témakörébe tartozó új perspektívákkal, irányzatokkal.

A Huawei továbbá biztosítja az oktatási anyagokat, valamint az ismeretek elsajátításához szükséges eszközöket, míg az egyetem az infrastruktúrát és a fenntartást biztosítja. Az együttműködés része az is, hogy az egyetem hallgatói – pályázás útján – a vállalat SEEDs for the Future tanulmányútjain is részt vehetnek majd. A partnerek célja még, hogy az egyetemi képzésen belül, választható, kreditpontokat érő tárgyként, különböző szakismeretek, speciális kurzusokat indítanak informatikus mérnökhallgatóknak.

Az egyetem számára kiemelten fontos, hogy a kutatás-fejlesztés és képzés területén együttműködjenek az IKT-ipar vezető vállalataival. A Huawei-jel kialakított stratégiai együttműködés szempontjából különösen érdekes témakör az 5G vezeték nélküli hálózat és a mesterséges intelligencia, mivel jelen pillanatban a multidiszciplináris orvos-mérnöki és intézeti tudományos-innovatív projektjeik többsége is ezeket használja.

A cég képzési moduljai a legmodernebb, jövőt formáló trendekbe vezetik majd be a hallgatókat és még közelebb hozza az egyetemen tanított anyagot a piaci igényekhez. A vállalat egy évtizede segíti különféle ösztöndíj és tehetségprogramokkal Magyarországon a mérnökképzést és motiválja a fiatalokat afelé, hogy az IKT-ágazatban dolgozzanak.

Fotó: Envato

#felsooktatas #mernokkepzes #karrier #informatika

H I R D E T É S