karrier, konyv, motivacio, munka
Fotó: Envato

Inspiráló könyvek: itt van néhány kötelező olvasmány pályakezdőknek

blank
blank

H I R D E T É S

A munkaerőpiacra lépés rengeteg változással jár együtt, hiszen ekkor számtalan új emberrel, feladattal és szituációval találhatjuk magunkat szemben. 

Érdemes erre az időszakra felkészülni, így kisebb eséllyel fognak majd váratlan helyzetek érni. Ebben nagy segítségünkre lehet néhány könyv, melyek elolvasásával közelebb kerülhetünk a munka világához, és felkészülten vághatunk bele az első munkanapokba. Ajánlunk tehát pár igazán jó és hasznos olvasmányt, amit érdemes a kézbe venni, mielőtt dolgozni kezdünk. 

Sue Hadfield – Gill Hasson: Asszertivitás

Ez a könyv kiválóan bemutatja és megtanítja, hogyan érvényesíthetjük sikeresen az érdekeinket. Mindezt persze úgy, hogy mások igényeit is figyelembe vesszük. A szerzők több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így saját életükből kiindulva adnak át valós és hasznos tanácsokat, amiket mi is könnyen alkalmazhatunk. A könyvben konkrét élethelyzeteket ismerhetün meg, melyekbe belelátva hamar rájöhetünk, hogy miként lehet érvényesíteni azt, amit valójában szeretnénk elérni. A tanítások nem csak a munka világában, de a családi és baráti kapcsolatoknál is rendkívül eredményesen működnek.

Bob Proctor: Az élet művészete

A könyvben értékes tanításokra lelhetünk a világ egyik leghíresebb mentorától, melyeket a sikeres élet eléréséhez alkalmazhatsz. Olyan kérdésekre kaphatunk választ, hogy miként érjük el céljainkat, hogyan teljesítsük be vágyainkat, valamint trükköket is elsajátíthatunk azzal kapcsolatban, hogy negatív gondolatokat elkerülhessük.

Az olvasmány kitér továbbá az elme trenírozására, a hatékonyság kérdéskörére, továbbá az időbeosztás fontosságára. Ebben a könyvben tehát rengeteg hasznos információt találhatunk ahhoz, hogy korlátok nélkül érhessük el céljainkat, és valóban sikeresek legyünk az életünk során.

Micski Marianna: Iskola után – Siker előtt

Bizonyára mind észrevettük már, hogy nem mindenre tanítanak meg minket az iskolában, emiatt pedig olykor azt érezhetjük, hogy bizonyos témákban nem szereztünk valós ismereteket. Ez egy teljesen normális érzés, és épp ezért hiánypótló Micski Marianna írása. Segít abban, hogy pályafutásunkat eredményesen indíthassuk, és a tapasztalathiányból adódó hibákat elkerülhessük. Felkészít az állásinterjún való esetleges buktatókra, valamint szót ejt a kapcsolatépítés sikerességének fontosságáról is. Pályakezdőknek kötelező olvasmány, ugyanis rendkívül nagy segítség lehet az első időszak sikeres teljesítéséhez.

A fent említett könyveket természetesen nem csak pályakezdőknek ajánljuk, hiszen mindenki számára hasznosak lehetnek a karrierút különböző szakaszaiban.

Szerző: I.A.
Fotó: Envato 

H I R D E T É S