konyv, karrier, motivacio, siker
Fotó: Envato

Inspiráló könyvek, amelyek segítenek visszanyerni motivációdat

blank
blank

H I R D E T É S

Mindenkivel előfordult már, hogy elvesztette a munkával kapcsolatos motivációját. Néha van, hogy egy jó film, vagy könyv segít egyenesbe jönni. Mutatunk párat.

A motiváció elvesztésnek lehetnek szakmai vagy személyes okai, mindenesetre egy normál jelenségről van szó, ami ellen szerencsére lehet tenni. Ajánlunk néhány könyvet, amelyek segítségedre lehetnek, és amellett, hogy rendkívül tanulságosak és elgondolkodtatóak, valóban gyakorlati példákkal járulnak hozzá az elvesztett motiváció visszanyeréséhez. 

Barabási Albert-László: A képlet

Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató könyvében a matematika nyelvén olvashatsz arról a jelenségről, ami szinte megfoghatatlan: a sikerről. Még, ha nem is áll annyira közel hozzád a matematika, akkor is érdemes kézbe venni ezt az írást, hiszen olyan tudományos tényezőkre derül fény, amelyek hozzájárulnak a te sikeredhez is. A könyvből rengeteget lehet tanulni, így az élet minden területén alkalmazhatóak a benne olvasott információk.

A Lira online shopjában innen rendelhető meg, kedvezménnyel.

Brian Tracy: Végezd el most!

Rendelkezz az időddel, vedd vissza az életed! Ennek a megvalósításában segít neked a kanadai-amerikai motivációs előadó, és a legelterjedtebb önfejlesztő könyvek szerzője, Brian Tracy. A könyv kutatásokon és bizonyított tényeken alapul, így valós tanácsokat kínál annak kapcsán, hogy miként lehetsz hatással saját életedre, és hogyan kezelheted emberi kapcsolataidat. Olyan kérdéskörökkel foglalkozik továbbá, mint a hatékonyság, a termelékenység, valamint a halogatás. 

A Lira online shopjában innen rendelhető meg, kedvezménnyel.

Edward De Bono: Tanítsd meg önmagad gondolkodni

Megfelelően gondolkodni mindenkinek tudnia kellene, mégis gyakran megfigyelheted önmagadon vagy környezetedben, hogy ez számtalan szituációban nem valósul meg. Az író a könyvben a gondolkodás egy egyszerű, ötlépcsős folyamatát mutatja be, ami mindenki számára könnyen alkalmazható. Ha ezt sikeresen elsajátítottad, akkor a problémamegoldás, a döntéshozatal, a tervezés, és a helyzetfelismerés is sokkal gördülékenyebben működhet, mint eddig.

A Bookline shopjában innen rendelhető meg, kedvezménnyel.

Sue Hadfield: Pozitív gondolkodás

Hogyan legyünk optimisták? Ez a kérdés elég gyakran felmerülhet benned is, ám nehéz rá megtalálni a választ. A könyv ebben nyújt segítséget, mert ugyan közhelyesnek tűnhet, de igenis nagyon fontos megtalálni az örömöt az élet minden területén. Az író olyan témákkal foglalkozik, hogy miként csökkentheted hatékonyan a stresszt, hogyan kezelheted a negatív embereket, vagy milyen módszerrel irányíthatod saját érzelmeidet. Számos kérdésre ad választ annak érdekében, hogy te is könnyebben menedzselhesd az életedet, legyen szó munkáról vagy személyes ügyekről.

A Bookline shopjában innen rendelhető meg, kedvezménnyel.

Szerző: I.A.
Fotó: Envato

H I R D E T É S