nyaralas, penz, szabadsag, tudatos munkavallalo
Fotó: Envato

Hogyan nyaraljunk úgy, hogy ne ürüljön ki a pénztárcánk?

blank
blank

H I R D E T É S

Egy pénzügyileg is előre megtervezett nyaralással nagyon nem lőhetünk mellé, ezért érdemes néhány dologra kiemelt hangsúlyt fektetni.

Már javában nyár van, de ez nem azt jelenti, hogy túl vagyunk a nyaraláson. Sokan egyáltalán nem jutnak el pihenni, és ennek túlnyomó esetben anyagi okai vannak. Épp ezért fontos, hogy egy nyaralásra év közben tudatosan felkészüljünk, ezzel lehetőséget biztosítva önmagunknak arra, hogy egy évben legalább egyszer kipihenhessük magunkat. 

Repülőjegy

A repülőjegy ára nagyban függ attól, hogy mi a kiszemelt desztináció, és milyen légitársasággal kívánunk utazni. Való igaz, hogy általában a fapados légitársaságok (például Wizz Air, Ryanair, EasyJet) a legolcsóbbak, de érdemes azért körbe nézni, mert időnként előfordul, hogy teljesen vagy szinte egy árban vannak a nem fapados társaikkal. Ez persze nem annyira jellemző, de, ha még időben elkezdjük a keresést, akkor át tudjuk nézni a járatokat. Érdemes jó előre megvásárolni a repülőjegyeket, hiszen napról napra változhat az áruk. Vannak azonban kiváló last minute ajánlatok is, amikkel érdemes élni, de ekkor már az egyéb körülmények megtervezése, mint például a szállás, már komplikáltabb lehet.

Szállás

A megfelelő pihenéshez elengedhetetlen egy minden igényünket kielégítő szállás, amit azonban fontos időben lefoglalni. A nyár csúcsidőszak, és mindenki próbálja az ár-érték arányos opciókat választani, így, ha többedmagunkkal mennénk nyaralni, akkor nem árt kiválasztani a szállást már az utazás előtt pár hónappal. Rengeteg alternatíva áll rendelkezésünkre: szálloda, panzió, apartman, Airbnb, így csakis rajtunk múlik, hogy melyikre esik választásunk. Nézzük meg több szállásfoglaló oldalon az árakat, mert gyakran fordulnak elő különbségek. Tekintsük meg a szállás saját honlapját is, hátha kedvező árra lelünk, de nem ritka az sem, hogy a nagyobb, szállásokat kínáló oldalakon (például Booking.com, Szállás.hu) lelhetünk akcióra. 

Extra kiadások

Miután a két legfontosabb dolgot (repülőjegy és szállás) kipipáltuk az utazási célpont kiválasztása után, ne feledkezzünk meg arról, hogy jócskán akadnak majd plusz költségek. Számolnunk kell az étellel, itallal, még, ha a szállásunk tartalmazza is ezeknek az árát. Lesznek majd programok, amiken részt szeretnénk venni, esetleg vásárlunk majd egy-két dolgot, tehát mindig akad olyan, ami extra kiadást igényel. Megfontolandó az utasbiztosítás kötése is, ami külföldi utazás esetén hasznos lehet. Épp ezek miatt jó, ha minden hónapban gondolunk arra, hogy ezek a költségek fel fognak merülni. Fogalmazzunk meg magunkban egy összeget, és tudatosan tegyünk félre hónapról hónapra, így nem érhet minket meglepetés utazásunk során, és biztosan eljutunk majd a kiszemelt nyaralásunkra.

Szerző: I.A.
Fotó: Envato

H I R D E T É S