nyelvtudás, nyelvtanulás, idegennyelvek, munkaerőpiac
nyelvtudás, nyelvtanulás, idegennyelvek, munkaerőpiac

7 ok, amiért a nyelvtudás még mindig fontos tényező a munkaerőpiacon 

blank
blank

H I R D E T É S

Manapság egyre többen gondolhatják úgy, hogy nincs szükség többé új nyelvek tanulására, mivel mindent le tudunk fordítani az alkalmazások segítségével. A munkahelyi környezetben azonban ez egyszerűen nem igaz. 
Hét pontban foglaltuk össze, hogy miért játszik a nyelvtudás ma is fontos szerepet a munkaerőpiacon.

1.  A nyelv egyesíti az embereket a cégen belül, és közösséget hoz létre.

Ugyanez az analógia működik a többnyelvű álláshelyeket kínáló nemzetközi vállalatoknál is. Ha több nyelven beszélünk, több közösséghez tartozunk, és nemcsak a nemzetközi hálózatunkat, hanem a személyes kapcsolatrendszerünket is bővíthetjük.

2.   A többnyelvű munkavállalók hatékonyabbak.

A nyelvtudás a látóköröd bővítése iránti elkötelezettségedről és motivációdról tanúskodik. A nyelvtanulás önmagában is javítja a „soft” készségeidet és a mentális egészségedet.

3.  Minél több készség és tapasztalat szerepel az önéletrajzodban, annál jobb.

Ez a nyelvekre is vonatkozik. Már az is sokkal nagyobb presztízst jelent, ha B2 szint feletti nyelvtudással rendelkezel, mint bármilyen más készség. A vállalatok sok esetben előnyben részesítik a többnyelvű alkalmazottakat, mert ez a vállalat fejlődését és globalizációját, valamint a különböző piacok iránti igény megértését mutatja.

4.  A nyelvi bónusz. Minél több nyelvet tudsz, annál többet keresel.

Sok vállalat kínálja ezt a vonzó bónuszt, hogy több alkalmazottat vonzzon. Ez jó ok arra, hogy fejleszd a nyelvtudásodat, így több juttatásban részesülhetsz.

5.  Könnyebben és gyorsabban találsz munkát, ha több nyelvet tudsz.

Több lehetőség közül választhatsz majd. Emellett egy többnyelvű szakemberről úgy tartják, hogy hatékonyabb és kommunikatívabb.

6.  Egy nyelv nem elég.

Manapság a csak angolul beszélő emberek kevésbé keresettek a munkaerőpiacon. Az angol nyelvet természetesnek veszik, hiszen ez egy olyan készség, amire mindenkinek szüksége van. Valójában ma már szinte minden vállalatnál alapkövetelmény.

7.   Jobb kommunikáció a kollégák között.

Nagyon sok munkahelyre jellemző ma már a nemzetközi környezet. Ebből következően több probléma adódhat a kultúrák közötti kommunikációban. Az ilyen jellegű problémák elkerülése érdekében, valamint azért, hogy több barátot szerezzünk egy-egy beszélgetés során, jobb, ha több nyelven beszélünk. A nyelvtudás segít abban is, hogy megértsünk más kultúrákat és kevesebb legyen az ebből fakadó félreértés.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S