Új karrierpálya:környezetmérnök
Forrás: PTE

Új karrierpálya! Egyre nagyobb szükség lesz jól képzett környezetmérnökökre

blank
blank

H I R D E T É S

Klímaváltozás, hulladékmentes életmód, fenntarthatóság, tiszta ivóvíz, ökolábnyom –túlhaladtuk a problémák tudatosításának fázisát, a Föld élhetőbbé tételéhez megoldásokra, módszerekre és eszközökre, rendszerekre van szükség. Ehhez pedig olyan szakemberekre van szükség, akik nemcsak a múlt hibáit próbálják jóvátenni, hanem a megelőzésen, a jelen állapot megóvásán is dolgoznak.

A környezetvédelem évtizedek óta önálló szakterület, a fokozódó környezeti problémák miatt ez várhatóan egyre inkább így lesz a jövőben is, és egyre több karrierpályát is jelent majd.

A környezetmérnök nem csupán egy szakma, hanem egy hivatás, egy küldetés is

Elég csak a globális klímaváltozásra vagy az EU energia- és környezetvédelmi stratégiájára, illetve a világ fejlődési trendjeire gondolni, amelyek szerint a környezetvédelmi ipar és az egyéb hozzá kapcsolható tevékenységek a jövőben az informatika után a második legjobban fejlődő ágazatot jelentik majd. Ennek következtében társadalmi tevékenységeink szinte minden területén várhatóan egyre nagyobb igény lesz az átfogó környezetvédelmi ismeretekkel rendelkező mérnökökre.

Ezt felismerve folyik a környezetmérnökök képzése a PTE MIK-en, ahol a kihívásoknak megfelelően folyamatosan aktualizálják a tantervet és új specializációkat – mint például az intelligens környezet-technológiák, a megújuló energiák vagy éppen a nukleáris környezetvédelem – indítanak.

Új, trendi karrierút, ami egyre keresettebb

A végzett környezetmérnökök iránt élénken érdeklődik a munkaerőpiac, leginkább mérnökirodákban, laborvizsgálati cégeknél, közigazgatási, hatósági szerveknél, kivitelező, üzemeltető szakvállalatoknál helyezkednek el, gyakran a duális képzésben őket foglalkoztató partnereknél.

Fotó: PTE

H I R D E T É S