karrier, pecsibalett, konczpeter, tancos
Fotó: Freepik

Egy karrier csúcsa: Elképesztő elismerésben részesült a Pécsi Balett táncosa

blank
blank

H I R D E T É S

2022. augusztus 19-én Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára és Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár augusztus 20-a alkalmából állami elismeréseket adott át pénteken a Pesti Vigadóban. A jeles eseményen a Pécsi Balett egyik magántáncosa is elismerésben részesült.

A Pécsi Balett magántáncosa

KONCZ PÉTER, a Pécsi Balett magántácosa, kiemelkedő karakterformáló képességgel és tánctechnikai tudással, valamint pozitív csoportépítő hozzáállással végzett előadó-művészeti tevékenysége elismeréseként MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT KITÜNTETÉST (polgári tagozat) kitüntetésben részesült.

Karrierje

Koncz Péter Kecskeméten született 1987-ben. 2008-ban szerzett színházi táncos szakképesítést a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában, ahol balettmestere Kovács Zsuzsanna volt. 2007-ben ösztöndíjasként csatlakozott a Pécsi Baletthez. A következő évben tánckari tag lett, 2012-ben pedig magántáncosi címet kapott. A társulat meghatározó, kiemelkedő tehetségű tagjaként az elmúlt másfél évtized valamennyi produkciójában, szinte csak cím- és főszerepeket táncolt, karrierje folyamatosan felfelé ívelt.

Koncz Péter a kitüntetéssel:

blank

Kiemelkedő alakítások

Számos kiemelkedő alakítás fűződik nevéhez: Otello, Albert herceg, Mefisztó, Mandarin, Escamillo, Bromden, Baptista, Lőrinc barát stb. A társulathoz érkező külföldi és magyar vendégkoreográfusok mind jelentős, ill. főszerepeket osztottak rá, így: Raza Hammadi, Leo Mujic, Cameron McMillan, Bozsik Yvette, Zachár Lóránd és Földi Béla.A hazai táncszakma 2013-ban és 2020-ban is

Az évad legjobb férfi táncművészének választotta.Különleges megjelenése, speciális technikai tudása, előadóművészi képessége kiemelkedő. Fizikai teherbírása példátlan, színészi képessége, karakterformálása teljesen egyéni.

Lúdas Matyi

A táncművészi feladatok mellett, kiemelkedő karakterábrázoló tehetségének köszönhetően a Pécsi Nemzeti Színház zenés és prózai produkcióiban is kapott szerepet. A Pécsi Balett az egyetemes színház nyelvén beszélő balettegyüttes, ezért Koncz Péter emblematikus táncosa a társulatnak. Megbízható, pozitív, fáradhatatlan és segítőkész munkatárs és partner ebben a gyönyörű, de nehéz szakmában. A tánc mindenképpen csoportos művészet, és egy ilyen személyiség – aki technikailag és művészileg egyaránt egyenletesen magas színvonalon képes működni – komoly ikon és összetartó erő. Koncz Pétert a 2022/23-as évadban a Zorba címszerepében és a Lúdas Matyi Döbrögijeként láthatja a Pécsi Balett közönsége.

Fotó: Freepik

H I R D E T É S