milyen munka illik hozzam, munkaeropiac, szervtervezo, jovo munkai
Fotó: Envato

A jövő munkái: emberi szervtervező

blank
blank

H I R D E T É S

Folyamatosan tapasztalhatjuk, hogy a gyorsuló világban, a munkaerőpiacon állandó a változás. Ma már szinte elképzelhetetlen szüleink története, akik javarészt egy-két munkahelyen dolgozták le az életüket.

Szakmák is eltűnnek, miközben jönnek az újak. Ehhez pedig új tulajdonságokra, skillekre van szükség. Mit teszünk például, ha egy heves zivatar következtében elromlik az esernyőnk? Veszünk egy másikat, vagy keresünk – ha van még – egy esernyőjavítót?
Sorozatunkban azokat a potenciális új szakmákat mutatjuk be, amelyek meghatározhatják karrierünket a jövőben.
Új szakma, új idők, új tudás!

Emberi szervtervező

A szerv hiány és az évek távlatába nyúló várakozási lista csökkentésének érdekében a tudósokra fog hárulni az a feladat, hogy emberi szerveket és testrészeket hozzanak létre. Csak az USA-ban több mint 120 ezer ember vár szervdonorra, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy tíz percenként egy újabb név kerül fel a listára. Különösen szomorú, hogy ezzel együtt minden nap több mint 20 ember hal meg szervátültetésre várakozva. 

A hatalmas technológiai fejlődésnek köszönhetően a 3D nyomtatás által rengeteg ember életét lehet a közeljövőben megmenteni. Ezeket a szerveket a páciens saját szöveteinek felhasználásával készítik, hogy csökkentsék a szerv kilökődés kockázatát. A toborzók olyan jelölteket fognak keresni, akiknek szaktudása átöleli a molekuláris biológia, szövet- vagy orvosbiológia tudományágakat.

Fotó: Envato

H I R D E T É S