blank
Depressed bored businesswoman working at office desk and networking with a laptop, boring job concept

Értelmetlennek tűnő munka? – Itt a megoldás!

blank
blank

H I R D E T É S

Gyakran gondoljuk magunkban, hogy nincs értelme annak, amit csinálunk? Sajnos ezzel biztosan nem vagyunk egyedül, de van megoldás. 

Egy felmérés szerint Ausztriában tízből hat munkavállaló tartja értelmetlennek a munkáját és csak négy gondolja úgy, hogy hivatása „különleges jelentéssel bír” számára. Ebből látszik, hogy aki így érez, nincsen egyedül a problémájával. De nincs okunk elkeseredni, tehetünk az elkeseredés ellen.

Ehhez persze első körben meg kell vizsgálnunk, miért nem látjuk hasznosnak azt, amit csinálunk. Mert csak akkor tudunk rajta változtatni, ha pontosan látjuk, mi zavar bennünket vagy mi az, ami hiányzik. Az alábbi kérdések közelebb vihetnek a megfejtéshez.

  • Miért is ezt a munkát választottuk eredetileg?
  • Mióta gondoljuk, hogy értelmetlenül dolgozunk?
  • Változott valami a szakmai vagy a magánéletünkben, ami befolyásolja a motivációnkat?
  • Mi tetszik a munkánkban, mely tevékenységeket élvezzük?
  • Mit képvisel a vállalat és miért azt, amit?

Ha mélyen magunkba nézünk és mindezekre felelünk, máris láthatjuk, számos tényezőtől függ, hogy valamit értelmesnek tartunk-e. Például, ha általánosságban nem vagyunk elégedettek az életünkkel, akkor az a munkakedvünkre is kihatással lehet. Jól példa erre a koronavírus miatti félelemből fakadó kedvetlenség és motiválatlanság is.

Néha a mindennapi stressz mellett hajlamosak vagyunk elfelejteni azt is, miért választottuk anno az adott hivatást. De az is lehet, hogy egyszerűen már eltávolodtunk azoktól a céloktól, amik miatt korábban munkát vállaltunk.

Meg kell vizsgálnunk, tudunk-e még azonosulni a cég alapelveivel, értékeivel, céljaival?

Ha ezek többnyire érvényesülnek, megpróbálhatunk kilépni a válsághelyzetből. Amennyiben egyedül ez nem megy, kérjünk nyugodtan segítséget felettesünktől.

Ha mindezek után sem találtunk vissza a karrierünk építéséhez legmegfelelőbb, nekünk legjobban tetsző, és számunkra értékes munkához, de azok közé tartozunk, akik értékorientáltak a munkáltató kiválasztásánál, akkor csak a munkahelyváltás vagy a teljes szakmai átirányítás segít. De ne csüggedjünk, ha hihetünk a munkaerőpiaci szakértők előrejelzéseinek, 2022 a nagy szakmai változások éve lehet!

Forrás: https://www.karriere.at/blog/job-sinnlos-das-kannst-du-tun.html

H I R D E T É S