Natalie Jaresko, onfejlesztes, onismeret, karriervaltas
Fotó: Envato

Karriertippek Ukrajna volt pénzügyminiszterétől

blank
blank

H I R D E T É S

Natalie Jaresko, Ukrajna korábbi pénzügyminiszterének karriertippjei igazán megfontolandóak. 

Az volt ukrán politikus egy podcastban beszélt arról nemrégiben, hogy véleménye szerint manapság számos mód létezik a változásra, eközben pedig több pénzt kereshetünk mint valaha. Tippjei egészen új távlatokat nyithatnak azok előtt, akik aktuálisan elakadtak a karrierjükben, ehhez pedig érdemes elsőként maga Natalie Jaresko életpályáját górcső alá venni.  

Életútja 

Jaresko 2014 decemberétől 2016 áprilisáig volt Ukrajna pénzügyminisztere, azóta – egészen a 2022 áprilisáig – a Puerto Rico-i Pénzügyi Felügyeleti és Igazgatótanács ügyvezető igazgatója volt, valamint segített irányítani az újjáépítési erőfeszítéseket a pusztító Maria hurrikán után. Mielőtt szülei hazájában, Ukrajnában tevékenykedett volna, Jaresko számos gazdasági vonatkozású pozíciót töltött be az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumában, továbbá ő volt az USA ukrajnai nagykövetsége gazdasági részlegének első vezetője is. Emellet dolgozott a saját cégében is, valamint a Western NIS Enterprise Fund vezérigazgatói posztját is betöltötte. 

Gondolj a különböző iparágakban való munkavégzésre! 

Jaresko szerint manapság számos módja van a megélhetésnek és a változásnak, ami azt is jelenti, hogy nem kell egy adott iparághoz ragaszkodni egy egész életen át.

blank
Fotó: Wikipédia

Használd ki minden képességedet! 

Jaresko úgy véli, hogy minden ember több dologban is jó. Ő maga is különféle szerepekben kamatoztatta a készségeit, hiszen dolgozott pénzügyi és gazdasági területen, de a menedzsment világa sem idegen számára. Ezen túlmenően a tárgyalási és politikai készségeit is hasznosan tudta felhasználni a munkái során. 

Legyél nyitott az iparágak közötti oda-vissza mozgásra! 

Ez alapvetően kapcsolódik az egyes ponthoz, de lényegében azt is jelenti, hogy szabad a mozgás a különböző területek között. Az iparágak közötti mozgással ugyanis lehetőséget teremthetünk arra, hogy a megannyi képességünket kamatoztassuk és megfelelően kihasználjuk. Arról pedig már nem is beszélve, hogy ezek a változatos tapasztalatok hosszú távon is az előnyünkre válhatnak, új perspektívákat nyithatnak meg számunkra azokban az iparágakban is, melyekben korábban dolgoztunk.

Ragadd meg a lehetőségeket és tanulj belőlük! 

Jaresko azon bátrak kevese, aki hajlandó volt újabb és újabb szerepekben kipróbálni magát a karrierje során. Ez lehetővé tette a számára, hogy gazdag életet éljen, új készségeket sajátítson el, bővítse a képességeit, új kapcsolatokat építsen ki. Ezek a lehetőségek bárki számára nyitottak, kérdés: vagyunk-e elég bátrak élni velük? 

Mindig kövesd a szíved a karriered során! 

Mondta a podcastban Jaresko, majd hozzátette: „Mert ha a szenvedélyednek élsz, ha követed a küldetésed, és a küldetésed az, hogy jobb hellyé tedd a világot, akkor mindez elvezet majd a következő és a következő munkához”. 

Fogalmazd meg a tapasztalataid! 

Amikor Ukrajnában kitört a háború Jaresko éppen Puerto Ricoban tartózkodott, ahol a Maria hurrikán utáni újjáépítésben segédkezett. Először bűntudata volt, hogy nem a szülei szülőhazájában tartózkodik, ám végül rájött, hogy a Puerto Ricoban szerzett tapasztalati sok ezer ukrán számára jelenthetnek majd segítséget. Megértette, hogy ez a tapasztalat mennyire értékes volt, és felismerte: a későbbiekben ezáltal Ukrajának is tud majd segíteni. 

Csak egy kis dolgot tegyél minden nap! 

Ezzel Jaresko Ukrajna támogatására is utalt, ami most kiemelt jelentőségű, mert Ukrajna védelme a demokráciát védi világszerte, a volt pénzügyminiszter szerint pedig ez vonatkozik mindenki karrierjére is. „Mindennap csinálj legalább egy kis apróságot, hogy változást érj el a karrieredben, fejleszd a képességeid és a kapcsolataid” – zárta gondolatait Natalie Jaresko. 

Forrás: Forbes 

Szerző: G.P.
Fotó: Envato

H I R D E T É S