szabo_peter_kiss_attila_microsoft_eon_hungaria
szabo_peter_kiss_attila_microsoft_eon_hungaria

Új vezetők a Microsoftnál és az E.ON-nál

blank
blank

H I R D E T É S

Július 1-jétől Szabó Péter irányítja a Microsoft Magyarországot, míg Guntram Würzberg váltja Kiss Attilát az E.ON Hungária Csoport élén – tájékoztattak a társaságok.

A Microsoftnál az új ügyvezető igazgató munkáját elődje, Chris Mattheisen a hónap végéig segíti. Hozzáteszik, Szabó Pétert tapasztalt üzleti vezetőnek tartják, aki 6 éve érkezett a vállalathoz, miután 17 évet dolgozott az Unilevernél.

Az új vezető véleménye szerint Magyarországon még sosem volt olyan sürgető a digitalis képességek fejlesztése, mint ma. Szabó Péter szerint minden szervezet sikere azon múlik, hogyan támaszkodik digitális technológiákra, és miként alkalmazkodik a váratlan helyzetekhez – írták a közleményben.

Az E.ON Hungária Csoport új elnök-vezérigazgatója, Kiss Attila az elmúlt 5 évben a németországi Essenben, az anyavállalat nemzetközi központjában dolgozott, április óta tagja az E.ON Hungária Csoport felügyelőbizottságának. Guntram Würzberg a közlemény szerint a megújuló energiaforrások fejlődését, a geopolitikai és gazdasági környezet átalakulását látja a következő időszak legfontosabb kihívásának.

A vállalat korábbi vezetője az E.ON SE Vállalati Eszközmenedzsmentért felelős (EAM) alelnökeként dolgozik tovább. Kiss Attila szerint az E.ON Hungária továbbra is hozzájárul Magyarország fejlődéséhez – hangsúlyozták végül a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: Microsoft Magyarország / E.On Hungária Csoport

H I R D E T É S