évindítás
Forrás: Envato

Így indítsd neki a csapatod az új évnek

blank
blank

H I R D E T É S

6 dolog, amit ne felejts el az új év elején, ha vezető vagy!

Tele vagy tervekkel az új évvel kapcsolatban és alig várod, hogy megoszthasd ez a kollégáiddal is. Nagy lendülettel vágsz neki az első meetingnek, de a másik oldalon unott, fásult, kedvetlen arcokat látsz. Légy türelmes. Az ünnepi szabadságról visszarázódni a munkába, nem olyan könnyű feladat, pláne alkalmazottként. Azonban, ha néhány dologra odafigyelsz, lendületbe hozhatod a csapatot!

Indíts egy össznépi meetinggel

Az első napon, amikor a csapat nagy része ott van, kezdjetek egy nagy meetinggel, még mielőtt mindenki belevágna a feladataiba. Itt a cél semmiképp sem az operatív ügyek átbeszélése, hanem az éves célok elismétlése és a motiváció bekapcsolása! Kezdésnek kívánj mindenkinek boldog új évet, és ösztönözd a csapatot arra, hogy írják fel maguknak egy cetlire, hogy mit várnak szakmailag ettől az évtől.

Légy konkrét!

Amikor a célokról, víziókról beszélsz, mondd el azt is, hogyan kívánod azokat elérni és pontosan hogyan számítasz a segítségükre, mi a szerepük ebben, és nem utolsó sorban, mit profitálnak belőle, ha eléritek azokat. 

Vond be a kollégákat!

Ha belefér a kapacitásaidba, szervezz 1-to-1 meetingeket ahány kollégával csak tudsz, kérdezd őket arról, hogy hogy látják a cég jövőjét, mit tekintenek legfontosabb feladatoknak az év első felében. A bevonásnak meg lesz a jutalma, elkötelezettebb és motiváltabb kollégákat kapsz cserébe.

Tűzzetek ki egyéni célokat!

Vezetőként szeretnénk hinni, hogy mindenkinek egyformán fontosak az egész vállalat céljai, a realitás azonban általában nem ez. Az egyéni célok valószínűleg a legtöbbeknél prioritást élveznek, így érdemes ezekkel is foglalkoznotok már az év elején.  Kérd meg a kollégáidat, hogy írjanak egy listát arról az 5 dologról, amiben fejlődni szeretnének, és beszéljétek át ezeket az egyéni találkozókon.

Erősítsd az önbizalmat!

Valószínűleg az év végi ünneplésekben elhangzottak az elmúlt év eredményei, mégis érdemes újra elmondani ezeket az év elején, hisz ezekből önbizalmat nyerhet a csapat. Hangsúlyozd ki azokat a készségeket, amik képessé tettek titeket arra, hogy elérjétek céljaitokat és új kihívásokat ugorhassatok meg együtt.

Forrás: https://smallbusiness.chron.com/address-new-year-employees-23123.html

Szerző: B.B.

Fotó: Envato

H I R D E T É S