Újévi fogadalom

Így tartsd be az újévi fogadalmaidat! 4 tipp a karrier coachtól

blank
blank

H I R D E T É S

Sokszor csak rajtunk múlik, hogy készen állunk-e az önmegvalósításra. A cél elérése pedig nem mindig könnyű. Mutatjuk, hogy kell betartani a fogadalmakat, amik előre viszik a karrieredet is.

A karrier tanácsok Wendy Caplandtól, az IBM és a Bank of America vezetői coachtól származnak.

Vizsgáld meg, kik vesznek körül

Az előrejutást sokszor a főnökkel való kapcsolat akadályozza. Mindig próbáljunk meg hangot adni annak, milyen értéket teremtünk. Ha nem válik be, akkor érdemes elgondolkozni egy váltáson. Ha az életünk bármilyen területén akadályozó személyiségekkel vagyunk körbevéve, abból a helyzetből érdemes mielőbb kiszállni.

Lásd jól a körülményeket

Sokszor kerülünk szembe akadályokkal életünk során, a sors kihívásait nehéz megelőzni. Az viszont a te kezedben van, hogy ezt mennyire teszed releváns tényezővé. Hivatkozni a rossz körülményekre sokszor nem más, mint kifogás. Ha válaszút elé kerülsz, gondolkozz el ezeken: Mi lenne, ha lépnek Kitől kérhetek segítséget? Ez segít kiszűrni a kifogásokat.

Csinálj prioritási listát, így lesz elég időd

A „nincs rá elég időm, túl elfoglalt vagyok” gyakori kifogás. Az önmegvalósítás és a boldogság miért állnak az utolsó helyen? Igaz az, hogy az embernek arra van kapacitása, amire igazán keres.

Tisztázd a magaddal való viszonyodat

Ha a józan belátással oda jutsz, hogy nem vagy többre képes, mindent megtettél, kérj külső segítséget!  Egy coach, egy pszichológus vagy egy jó barát sokat segíthet, hogy elérd, amit szeretnél. Nem kell egyedül megvívni a csatáinkat, de azt el kell hinni, hogy képesek vagyunk küzdeni.

Fotó: Envato

H I R D E T É S