Önbizalom

Van külföldi munkatapasztalata? Önre kíváncsi a HR-es!

blank
blank

H I R D E T É S

Karrier szempontjából is gazdag az, aki ezeket birtokolja: képességek és készségek, amelyeket csak a külföldi munkavállalás tapasztalatai képesek megadni, illetve fejleszteni.

A HR-esek tudják, hogy aki sokat utazik, az kíváncsi az új helyekre és nyitott az új tapasztalatokra. Ezt pedig minden munkáltató vállalat jó néven veszi.

A külföldi munka fejleszti a megfigyelési készségeket is, hisz az idegen környezetbe történő beilleszkedés megköveteli, hogy jó éleslátóvá váljunk.

Az empátia nagyon fontos, ahhoz, hogy a sajátunktól eltérő kultúrában mozogni tudjunk, tehát a perspektíva váltás képessége is acélosodik a külföldi munka során.

Az idegen környezetben számtalan ismeretlen helyzetet kell megoldani, sokszor a túlélés érdekében. Tehát megtanulunk alkalmazkodni az új helyzetekhez, és ennek megfelelően alakítani és módosítani elvárásainkat.

Az idegennyelvi közegben nem csupán a nyelvtudás, de a kommunikációs készségeink is csiszolódnak. Nem beszélve a kapcsolatépítési képességről.

A sok inger, élmény és tapasztalat egyértelműen fejleszti a kreativitást is.

Tervezés nélkül senki nem indul útnak, és számtalan döntést is meg kell hoznia egy ilyen nagy vállalkozás során. A toborzónak erről a képességéről is mesél az Ön külföldi munkája vagy utazásai.

A tervek és a döntések azonban nem mindig úgy működnek, ahogy azt elképzeltük. Ennek ellenére, ha Ön szép emlékekkel tér haza, netán szakmai előmenetelt is fel tud mutatni, az nem csak a szaktudásról, hanem a problémamegoldási képességéről is tanúskodik.

Az idegen környezetben való túlélés növeli az ellenálló képességet, a kihívásokkal való megküzdés pedigerősíti az önbizalmat. Minderre pedig az képes, aki ismeri önmagát.

És végül… tudta Ön, hogy a felsorolt készségek nagyobb súllyal bírnak az állásinterjúkon, mint a technikai tudás?

Fotó: Envato

#hr #onismeret #kulfoldimunka #lagykeszsegek #karrier

H I R D E T É S