mit dolgozott, Barack Obama, hivatas, karrier
mit dolgozott, Barack Obama, hivatas, karrier

Mit dolgozott azelőtt Barack Obama?

blank
blank

H I R D E T É S

Az augusztusban már 61 éves, két ciklusban is hivatalban lévő volt amerikai elnök az USA történetének első afroamerikai államfője volt. A Columbia Egyetemen és a Harvardon tanult, és szerezte meg jogi diplomáját.

Barack Obama fagylaltot árult szülőhelyén, a honolului Baskin Robbins nevű fagylaltozóban. „Az első nyári munkám nem volt éppen elbűvölő, de értékes leckéket adott nekem” – emlékezett vissza Obama a 16 éves korában szerzett tapasztalatokra, amit a Business Insider szemlézett 2016-ban. „Felelősség, kemény munka, és mindezt egyensúlyban tartva a barátokkal, a családdal és az iskolával.”

„Az élethosszig tartó munkához szükséges alapvető készségek megszerzésében segít egy fagyizóban a vevőket kiszolgálni – ezt már a Los Angeles Times-nak mondta, még 2009-ben, Sue Thirlwall, a Baskin-Robbins fagyizó márkamenedzsere. – Ilyen például a vásárlók gyors kiszolgálása,  a nyomás alatti nyugalom megőrzése, ráadásul a fagylaltkanál hatékony kezelése is rendkívüli  készségeket és kézügyességet igényel” – tette hozzá némi büszkeséggel.

Kétségtelen, nem véletlen mondják szakemberek, hogy a középiskolai években melegen ajánlott a nyári munka a diákoknak, hiszen testközelből ismerhetik meg a munkavégzést, a munkahelyi nyomást. Többek között erről is beszélt egyik podcast-adásunkban egy pályaorientációs szakértő.

Fotó: Business Insider

H I R D E T É S