Freelancer
Forrás: Envato

Tippek arra, hogyan legyél jó digitális nomád

blank
blank

H I R D E T É S

A digitális nomádok azok a személyek, akik kötetlen munkaidőben és távmunkában dolgoznak. Legyen szó online marketing szakemberről, influencerről, grafikusról, jóval több szakma illeszkedik be a digitális nomád életmódba, mint gondolnánk. Nézzünk néhány tippet, hogyan állíthatunk fel egy rendszert akkor is, ha ezt a munkavégzési formát választjuk.

A digitális nomádok sokszor különleges helyszíneket választanak munkahelyüknek, például egy külföldi országot, tengerpartot, vagy éppen lakóautójukat. Mindez csodásan hangzik, és számtalan előnye is van annak, ha valaki ennyire szabad életet él munka terén is, ám, mint mindennek, ennek is megvannak a hátulütői. Az időeltolódás vagy a kollégák hiánya, és ezzel együtt a személyes interakciók hiánya is megnehezíthetik a munkavégzést és a szociális életet.

Kijelölt munkakörnyezet

Bárhol is élünk, vagy bármit is válasszunk munkavégzésünk helyszínéül, fontos, hogy különítsünk el egy munkára használható teret. Lehet ez egy külön szoba, vagy csak egy kis sarok, de tudjuk, hogy az adott időben ide dolgozni járunk. Pozitív hatással lehet ránk, ha itt rendet és tisztaságot tartunk, hiszen ez nagyban hozzájárul a munkavégzés gördülékenységéhez és saját motivációnkhoz.

Megfelelő öltözet

Természetesen nem szükséges öltönyben vagy kosztümben ülni saját otthonunkban, de érdemes nem a pizsamát preferálni munkaruhának. Ez szimplán saját mentális egészségünket segíti, hiszen ekkor is fontos, hogy legyen indokunk úgymond rendesen felöltözni. Az agy tökéletesen átáll, hiszen tudja, hogy hiába vagyunk akár otthon, most a munkára kell fókuszálni.

Rendszeres szünetek

Hajlamos az ember könnyen belemerülni a munkába, ám egy digitális nomádnál nincsenek kollégák, akik kizökkentsék. Nincsenek közös kávézások, beszélgetések, így előfordul, hogy reggeltől estig simán csak a munkára fókuszálunk. Érdemes ezért rendszeres szüneteket tartani, ahol felfrissülünk, iszunk egyet, levegőt engedünk be. Garantáltan segíti munkánk hatékonyságát, valamint fizikai és mentális egészségünk elősegítését.

Szerző: I.A.

Fotó: Envato

H I R D E T É S