jól fizető állások, keresett szakmák, diploma nélkül, karrier
jól fizető állások, keresett szakmák, diploma nélkül, karrier

Ezek a legjobban fizető munkák, amikhez nem kell feltétlenül diploma 

blank
blank

H I R D E T É S

Ahhoz, hogy komoly karriert fuss be egy jól fizető szakmában, nem feltétlenül van szükséged diplomára. Elsősorban a digitális világ fejlődésének köszönhetően ma már számos lehetőség közül válogathatsz.

Nem kell minden esetben egyetemre járni ahhoz, hogy jövedelmező és jól fizető állást kapjunk. Képezhetjük magunkat autodidakta módon, vagy online tanfolyamok segítségével is, mivel manapság minden eddiginél több különböző lehetőség áll rendelkezésre ehhez. De nézzük, azokat a jól fizető szakmákat, amikhez nem kell feltétlenül diploma.

Építésvezető, művezető

Építésvezetőként középfokú, technikusi végzettséggel is dolgozhatunk, ha megfelelő szakmai tapasztalatunk van az építőiparban. A projektmenedzserekhez hasonlóan az építésvezetők is egy projekt zökkenőmentes lebonyolításáért, felügyeletéért és koordinálásáért felelősek. A nagyszerű fizetés mellett ez a karrierút rengeteg lehetőséget kínál az utazásra, fejlődésre és egy jól fizető iparágban teljesedhetsz ki.

Etikus hacker

A hackerekről mindenkinek az jut eszébe, hogy ők azok akik megpróbálnak adatokat lopni és bűncselekményeket elkövetni weboldalak feltörésével. Az etikus hacker szintén megpróbálja áthágni a webhelyek kiberbiztonságát, de ezt azért teszi, hogy feltárja a hibákat, majd javítsa ezeket a problémákat. A legjobb etikus hackerek közül néhányan olyan globális vállalatoknak dolgoznak, amelyeknek biztonságban kell tartaniuk online jelenlétüket és ügyfeleik adatait. Sokan a számítástechnika iránti szenvedélyükből adódóan autodidakta módon sajátították el képességeiket, mások tanfolyamokon keresztül jutottak be az iparágba.

Játékfejlesztő

Ha szeretsz játszani vagy alkalmazásokat bugászni, akkor biztosan gondoltál már azokra az emberekre, akik ezeket készítik.. Ma már számos online tanfolyam létezik, amelyek megtanítanak arra, hogyan válhatsz játék- vagy alkalmazásfejlesztővé. Ezek a játékfejlesztői tanfolyamok gyakran sokkal olcsóbbak, mint egy egyetemi diploma, gyorsabban elvégezhetőek és segítségükkel bejuthatsz ebbe az iparágba. 

SEO szakértő

A SEO a keresőoptimalizálás rövidítése (search engine optimization) és leegyszerűsítve arról szól, hogy a vállalkozások weboldalai a Google első oldalaira kerüljenek és ezáltal több ügyfelet találjanak. Ezt sokféleképpen lehet elérni, és az egyik leggyakoribb módszer az, hogy felkutatják, hogy ki mit ír be a Google-ba – majd olyan weboldaltartalmat hoznak létre, amely kielégíti ezeket a kereséseket. A weboldal technikai szempontjaival is segítenek, hogy a lehető legvonzóbbá tegyék azokat az emberek és a keresőmotorok számára. Nagyon érdekes és kifizetődő munka lehet egy vállalkozásnak segíteni a csúcsra jutni és sikeresnek lenni, és ehhez nem kell egyetemi diploma.

Be kell azonban iratkoznod SEO-tanfolyamokra, és saját magadnak kell kutatnod a legújabb trükkök és tippek után, mivel a Google algoritmusainak megfelelően változik, hogy mi fog működni és mi nem.

Légiforgalmi irányító

A légiforgalmi irányítás komoly, nagy nyomással járó munka. Átlagon felüli koncentrációs képességet igényel, kommunikálnod kell a pilótákkal a leszállások és indulások megszervezése érdekében, valamint engedélyt kell adnod a repülőgépeknek a magasságváltoztatásra. Az általános cél az, hogy mindenki biztonságban legyen, és elkerülje a légi baleseteket.

Az airportal.hu-n felsorolják az ideális jelöltet is, aki kiválóan kommunikál, kiegyensúlyozott és felelősségteljes, gyorsan és hatékonyan hoz döntéseket, képes egyszerre több dologra figyelni, akár huzamosabb ideig is, jó problémamegoldó, szeret csapatban dolgozni. A feltételek közé tartozik az államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű bizonyítvány, a legalább középfokú iskolai végzettség és a betöltött 20. életév is. 

Termékek, vagy szolgáltatások online értékesítése

Ma már minden eszköz adva van ahhoz, hogy a képességeidet virágzó online vállalkozásokká alakítsd. A technológia rendkívüli fejlődése lehetővé tette, hogy könnyedén értékesítsünk termékeket és szolgáltatásokat szerte a világon. Lehet, hogy te is szeretnéd a hobbidat és a képességeidet vállalkozássá alakítani, ahogyan mások is bebizonyították, hogy ez lehetséges. Ez azt jelenti, hogy projektalapon szabadúszóként dolgozhatsz vagy létrehozhatod a saját ügynökségedet. Értékesíthetsz olyan kézműves termékeket, amiket te hoztál létre, vagy vállalhatsz weboldal-fejlesztést, logótervezést, vagy akár közösségi oldalak gondozását is.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S