önéletrajz, online tanfolyamok, önfejlesztés
önéletrajz, online tanfolyamok, önfejlesztés

Önéletrajz tuningoló online tanfolyamok

blank
blank

H I R D E T É S

Egy ideje ugyanazt a munkát végzed és szeretnél céget vagy karriert váltani? Frissítsd szaktudásod és önéletrajzod online tanfolyamokkal!

Hónap kérdése: Te hány idegen nyelvet beszélsz?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A munkakeresők számára a legelső lépés ahhoz, hogy kitűnjenek a tömegből, a megnyerő önéletrajz összeállítása. Sokan ilyenkor jönnek rá arra, hogy az évekkel korábban megszerzett tudás már nem elégséges ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a hasonló pozícióra pályázókkal. A legtöbb munkakörhöz kapcsolódóan mára természetesnek vesszük, hogy újabb és újabb programok jelennek meg, amik folyamatos megismerése nagy előnyt jelenthet. Vannak cégek, akik viszont erre nem fektetnek akkora hangsúlyt, így munkahelyváltás során a mi érdekünk, hogy frissítsük a tudásunkat.

Önéletrajz tuning

Túljelentkezés esetén pozitívabb benyomást, sőt előnyt is szerezhetünk, ha önéletrajzunkat nézve egyértelműen látszik, hogy az évek során több képzésen is részt vettünk, ezekkel fejlesztve magunkat. Ráadásul a tanfolyamok által nemcsak szaktudást szerezhetünk, hanem remek üzenetet is közvetíthetünk magunkról, hiszen olyan tulajdonságainkra mutathatunk rá, mint az önfejlesztés, céltudatosság, kitartás stb. Ha a célunk az, hogy a szakmánk egy jobban értékelt területén helyezkedjünk el, szintén érdemes bővíteni az ismereteinket online képzésekkel.

Iskolapad helyett kényelmes kanapé

Szerencsére ma már nincs feltétlenül szükség arra, hogy hosszú hónapokat vagy éveket tanulással töltsünk, mielőtt karrierváltásra szánnánk magunkat. Akár a jelenlegi munkánk mellett, hétvégénte vagy esténként is bővíthetjük a tudásunkat. Témától és szakterülettől függetlenül online elvégezhető tanfolyamok tucatjai érhetők el.

Díjmentesen előadások

Meglepő módon szakterülettől függően akár viszonylag rövid idő alatt át tudjuk magunkat képezni egy másik pozícióba és sok esetben a váltás alapjaihoz szükséges tudás akár ingyen is megszerezhető. Bár ez most egy hangzatos marketing szövegnek tűnik, de valóban számos díjmentes webinárium érhető el az interneten, csak keresni kell. Ha tudjuk, milyen tudást szeretnénk elsajátítani, először érdemes ezeket a regisztrációs, ingyenesen megnézhető tartalmakat keresni. Ezek segíthetnek abban is, hogy valóban jó irányban indultunk-e el a karrierváltás során.

Hogyan válasszunk?

A választásban több szempontot is érdemes figyelembe venni. A tanfolyamok ára mellett nagyon fontos, hogy valóban hasznosítható tudást kapjunk. A minőségre garanciát jelenthet, ha az adott terület neves szakértői tartják az előadásokat, így biztosak lehetünk benne, hogy naprakész információkkal bővülünk. A képzés felépítését szintén érdemes áttanulámányozni. Az online tanfolyam lehet csak elméleti tudást átadó és olyan is, ahol különböző feladatokkal gyakorlatban is mérhetjük, mennyire bővült az ismeretünk. Találunk valós idejű képzést és olyat is, ahol az előre elküldött anyagokat nekünk kell önállóan feldolgoznunk. Szerencsés azt a képzést választani, ahol van lehetőségünk kérdezni és interakcióba lépni a szakértőkkel.

Kifizetődő befektetés

Összességében elmondható, hogy akár egy excel tanfolyam vagy egy pár alkalmas business english kurzus, esetleg az online marketing egy speciális területét ismertető webinárium is kifizetődő lesz számunkra. Egyrészt bővül a tudásunk, másrészt remekül fognak mutatni a képzések az önéletrajzunkban (főleg, ha ismert szakember tartotta), miközben emberiség és szakmailag is jó üzenetet közvetít a munkáltató felé. Ha pedig ez is hozzásegít minket egy jobban fizető pozícióhoz, akkor tényleg megéri belevágni.

Szerző: Tóth Eszter
Fotó: Envato

H I R D E T É S