home office, iroda, munkahelyi kapcsolatok, pletyka
Fotó: Envato

Munkatársak, akik miatt szívesebben maradunk home officeban

blank
blank

H I R D E T É S

A home office kapcsán már többször cikkeztünk, pro és konra is érveltünk, de most egy kicsit más vizekre evezünk: ma ugyanis megnézzük, kik azok a munkatársak, akik miatt szívesebben maradnánk inkább otthon. 

Az otthoni munkavégzés során előny és hátrány is lehet, hogy gyakorlatilag teljesen egyedül vagyunk, s bár virtuálisan minden bizonnyal tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a személyes kontaktok ez esetben elmaradnak. Persze az is lehet, hogy sokan pont ezt szeretik, pláne, ha a munkahelyükön fel-felbukkannak azok a munkatársak, akik miatt sokkal szívesebben maradnak a nappalijuk kényelmében. Egy korábbi írásunkban a kiakasztó kollégákról beszélgettünk, ezúttal pedig hoztunk három olyan nehéz esetet, akik miatt sokan tényleg szívesebben választják a home office csendjét. 

Aki állandóan a magánéletéről beszél 

Cserfes kollégák mindig is voltak és lesznek is, de az egyáltalán nem mindegy, hogy ki és mekkora mértékben engedi be az embereket a magánéletében. Nyilván egy munkahelyen kialakulhatnak baráti kötelékek, így az is megeshet, hogy egyik vagy másik kolléga életéről többet tudunk, azonban, ha valaki a nyilvánosság előtt avat be boldog boldogtalant a legintimebb részletekbe is, az iszonyatosan idegesítő és fárasztó lehet hosszútávon. Arról pedig már nem is beszélve, hogy a folyamatos locsogás elvonja a figyelmet az érdemi munkáról. 

A pletykás 

Egy céges közegen belül szinte biztos, hogy előbb utóbb szárnyra kelnek bizonyos pletykák, azonban azt általában tudni szoktuk, mely kollégák ezeknek a történeteknek a forrásai. Ugyanis mindig vannak olyan munkatársak, akik bizony mindenről tudnak, bár a lényeges információkat általában pont elhallgatják. A pletykás kollégákkal csak annyi a baj, hogy ma lehet nekünk csepegtet némi információt X-ről és Y-ról, de könnyen lehet, hogy holnap már mi kerülünk a középpontba, ezt pedig azért jobb lenne elkerülni, nemde? 

Az állandó elégedetlenkedő 

Az szinte törvényszerű, hogy valakinek néha rosszabb napja: front, migrén, kialvatlanság, számos befolyásoló tényező, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy milyen napunk is lesz. Azonban vannak olyan munkatársak, akiknek gyakorlatilag minden napjuk rossz. Megállás nélkül csak panaszkodnak, elégedetlenkednek, mindenben csak a rosszat látják, ennek pedig nem restek hangot is adni. Ez a kolléga típus energiavámpír is lehetne, sőt talán az is, hiszen a folyamatos panasz esővel biztos mint a pokol, hogy lehúzza a másik embert még az életről is. Az elégedetlenkedő munkatárs irányából végeláthatatlan keserűség árad, ő az, aki egyébként a mártír szerepében is szívesen tetszeleg. Ez hosszabb távon iszonyatosan megterhelő lehet a környezetében dolgozók számára, miatta nem kizárt, hogy többen menekülnének inkább home officeba. 

Szerző: G.P.
Fotó: Envato

H I R D E T É S