jovo munkai, milyen munka illik hozzam, munkaeropiac, vibe menedzser
Fotó: Envato

Aki komolyan veszi a szórakozást: a vibe menedzser

A jövő munkái már itt vannak!

blank
blank

H I R D E T É S

Vajon tudjuk, hogy miért pont az a kedvenc éttermünk, ami? Nyilvánvalóan köze van ahhoz, hogy finom az étel, de a legtöbb esetben az a hangulat, ami körülvesz, szintén sokat nyom a latba. Éppen ezért fontos a hangulatmenedzser vagy vibe menedzser munkája, hogy egy étteremből, ami finom ételeket kínál, a kedvenc helyeddé váljon!

A hotelek és kávézók vibe menedzsere

A vibe menedzser feladatköre attól függ, hogy milyen munkahelyen található. A Magyarorsságon is érdekelt Hard Rock Cafe például 2005 óta alkalmaz hangulat menedzsereket hoteljeikben és kávézóikban. Tavaly novemberben még álláshirdetést is feladtak a turizmus.com-on, ahol budapesti hoteljükbe kerestek munkavállalót az említett pozícióra. Az, aki kiválasztást nyer erre a munkakörre, felelős lesz a hotel összes részén szóló zenéért. Ennek okán fontos, hogy a jelölt tisztában legyen a zenei trendekkel, és a vendégkör igényeivel. Kapcsolatokat kell kialakítania és fenntartania a helyi zenészekkel és szakemberekkel, hogy a hotel emlékezetes koncertket, és eseményeket tudjon szerevezni látogati számára. Természetesen a koncerten lévő hangulatért is ő felel, ami abban nyilvánul meg, hogy

ő tervezi meg, milyen legyen a világítás, milyen hangos legyen a zene, és hogyan nézzen ki a dekoráció a helyszínen. Figyelnie kell továbbá, a vendégek esetleges panaszaira, illetve kritikáira, hogy a lehető legjobb hangulatot teremthesse.

Irodai vibe menedzser

Az említett éttermes példához hasonlóan, a munkahelyen lévő hangulat is nagyban meghatározza, főleg a fiatalok körében, hogy egy munkavállaló az adott helyen akarjon dolgozni. Itt is az olyan tényező, mint a fizetés, első számú prioritást élvez, de például

ha két munkahely egyező fizetést kínál fel, az a hangulat, ami a jelöltet fogadja máris előtérbe kerül a döntéshozatalnál.

Na de mi adja meg a jó hangulatot egy munkahelyen? Első látásra az iroda színei, világítása, és berendezése. Ezért is található meg a legtöbb irodai vibe menedzser feladatkörében az ezen szempontokkal való foglalkozás. A másik elengedhetetlen hangulat teremtő komponens pedig a munkatársak egymással való viszonya. Egy munkahely, ahol a kollégák jó viszonyt ápolnak egymással, mindenki számára fontos faktor. Ehhez pedig szükséges, hogy az adott cég remek csapatépítő programokat hozzon létre, ahol ez a kapcsolat kialakulhat, vagy szorosabbá válhat. Így, ezen események szervezése is a vibe menedzserre hárul. 

A fizetésük sem utolsó

Bérük forintba átszámolva elérheti akár az éves 39 millió forintot is. Például  Molly Ford, a marketwatch.com cikkében elmondta, hogy pályakezdőként 50 ezer dollárt, azaz 19,5 millió forintot keresett fél év alatt azért, hogy átalakítsa egy hotelt hangulatát tengerparti jellegűre. 

Szerző: Schneider Charlott / Karrier Trend
Fotó: Envato

H I R D E T É S