Karrier-coach
Fiatal-ferfi-ugrik-a-toba-karrier-coaching-tema

Akkor is van előre, ha épp nem így érezzük. Segítség a karrier coachtól.

blank
blank

H I R D E T É S

Amikor segítségre szorulunk, elakadunk álláskeresésben, tanulásban, életpálya kialakításban, amikor a saját eszköztárunk nem elegendő, jöhet a profi finomhangoló. Ő a karrier coach.

A karrier coaching egy olyan újnak mondható karrierszolgáltatás, amely segíti az elköteleződést a személyre szabott munka iránt mindazoknak, akik vállalják, hogy szabadabban, nagyobb személyes felelősséggel és hatalommal keressék meg saját útjukat.

A támogatás értünk van

A karrier coach segít abban, hogy olyan pályát találjunk, ami összhangban van a személyes identitásunkkal, belső erőforrásainkkal, erősségeinkkel és érdeklődésünkkel. A támogató együttműködés eredményeként egy nagyobb tudatossággal lesz képes a segített arra, hogy a karrierjével kapcsolatos értékeire, erőforrásaira, gondolkodásmódjára, magatartására és érzelmeire, azaz önmagára rálásson.

Általában azok keresnek fel karrier coach-ot, akik a karrierjük során sikeresek, munkatapasztalattal rendelkeznek, a szakmai útjukért felelősséget vállalnak, és változtatni szeretnének addigi pályájukon.

A karrier a jóllétünk forrása

A pozitív pszichológiai kutatások szerint nagyon fontos, hogy nap, mint nap milyen mértékben csinálhatjuk azt, ami az igazi szenvedélyünk, illetve azt, ami az igazi erősségünk.

Öt terület, ami meghatározza az elégedettségünket: karrierünk, a kapcsolataink, az egészségi állapotunk, az anyagi helyzetünk, és a közösségi jóllétünk. (Gallup, 2010)

Érdemes tehát coach-hoz fordulni, ha:

  • váltanánk, de bizonytalanok vagyunk,
  • tisztábban szeretnénk látni a saját képességeinket, értékeinket,
  • nincs elegendő munkaerőpiaci ismeretünk,
  • meg kell írni egy jó pályázati anyagot,
  • fel kell készülni egy fontos interjúra.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a problémák feltárása viszonylag gyors folyamat, de a kívánt változás lassú, és nehéz munkát kíván. A coach dolga odáig terjed, hogy hozzásegít egy tisztább önkép kialakításához, egy letisztultabb jövőkép megfogalmazásához, egy új karrier stratégia kidolgozásához és célok megfogalmazásához, egy új, autentikusabb működéshez.

Fotó: Envato

#karrier #coach #munkaeropiac #onismeret #lelkiegeszseg #allas

H I R D E T É S