Mentális pihenő
Forrás: Envato

Te be mernéd vállalni a „mentális pihenőnapot”?

blank
blank

H I R D E T É S

Miközben az elmúlt hónapokban a vírus folyamatosan megújuló hullámai, a mély gazdasági recesszió és az állandó elszigeteltség érzése miatt a vállalatok jóléti politikát dolgoznak ki az alkalmazottaik számára, vajon fordítanak-e elég figyelmet a vezetők mentális pihenésére, arra, hogy önmagukról is gondoskodjanak?

A „mentális pihenés” fontosságára hívja fel a figyelmet a HRD folyóirat. Lényeges, hogy tisztában legyünk önmagunkkal, és engedélyt adjunk magunknak arra, hogy befektessünk saját mentális jólétünkbe. – írják.

Az egyik legfontosabb módja annak, hogy a vezetők megkönnyítsék önmaguk számára az öngondoskodás vagy a mentális pihenőnap lehetőségét, hogy olyan csapatot állítanak fel, amelyben megbízhatnak, és felhatalmazzák őket az önálló döntéshozatalra. Lényeges, hogy prioritásként jelenjen meg a szervezet életében a mentális egészség témája, beszéljenek róla, és építsék be a céges kultúrába.

Tudjuk, hogy kikezdheti nemcsak a kreativitásunkat, hanem a testi, lelki egészségünket is, ha nem fordítunk elég időt a regenerálódásra. Az érzelmi pihenés azt jelenti, hogy teret és időt adunk magunknak arra, hogy szabadon megélhessük és kifejezhessük az érzelmeinket. Egy érzelmileg kipihent ember fel meri vállalni azt is, ha épp nincs rendben. A szociális pihenés pedig annyit tesz, hogy tudatosan válogatjuk meg, kinek mennyi időt adunk a magunkéból attól függően, hogy az épít vagy rombol bennünket. Mindemellett szükségünk van arra is, hogy időnként egyedül legyünk, figyeljünk magunkra, nyugodtan rendbe tegyük a gondolatainkat és érzéseinket úgy, hogy senki nem zavar.

„A mai időkben képesnek kell lennünk igazat mondani, őszintének lenni és vállalni, hogy szükségünk van mentális pihenőnapra. A lényeg, hogy merjük vállalni kiszolgáltatottságunkat, gyengeségünket a megítéléstől vagy megbélyegzéstől való félelem nélkül, és biztosak lehessünk abban, hogy támogatás van a hátunk mögött.” – írja a HRD.

Ez a proaktív megközelítés hosszú távon pozitívan befolyásolhatja a cégben érintettek jólétét, jobb emberré, jobb alkalmazottá tehet bennünket, és erősebb, megbízhatóbb csapatot hozhat létre.

Fotó: Envato

Forrás: hcamag.com

#mentalis pihenes #koronavirus #HR #munkaegeszseg #mentalisjolet #vezeto

H I R D E T É S