Karácsony előtt
Forrás: Envato

Így kezeld az ünnepi stresszt

blank
blank

H I R D E T É S

Zene, fények, illatok, ajándékok és egy nagy rakás stressz. 5 lépés, hogy visszaszerezd az irányítást.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság felmérése szerint, az amerikaiak mintegy negyede él át komoly stresszt az ünnepek alatt. Ez a stressz kihatással lehet a munkára és a magánéletre egyaránt: a megnövekedett elvárások és terhelés mellé, dekoncentráltságot és alacsonyabb teljesítőképességet párosítva, ami tovább erősítheti a feszültséget. Ezzel az 5 dologgal segíthetsz magadon és kollegáidon a stressz csökkentése érdekében.

Vissza a gyökerekhez!

Ne felejtsd el, hogy valójában miről is szólnak az év végi ünnepek. A szeretetről, a családról, az év lezárásól. Ha sikerül egy kicsit ünnepi hangulatba kerülöd, az átragad a kollégákra, ügyfelekre és talán egy kicsit csökken a nyomás.

Szervezz!

Tele van a naptárad, azt se tudod hol áll a fejed, és a káosz miatt folyton amiatt aggódsz, hogy mit fogsz elfelejteni legközelebb. Iktass be a reggelekbe néhány percet, amit arra szánsz, hogy összeszedd a gondolataid és átfésüld a naptárad – ezzel visszaszerezheted a kontrollt és csökken a frusztráció.

Invesztálj!

Ha saját vállalkozásod van, az év vége lehet a te időd. Sokan a forgalmuk jelentős részét az év végi hajrában szerzik be, így lehet, hogy eljött az idő egy kis plusz alapanyagra, vagy marketingköltségre. Az év végi stresszt így kreativitásba is fordíthatod

Mondj nemet!

Lehet, hogy a másik csalódott lesz. Sőt, akár ingerült. Majd megbékél. A kapacitásaid végesek, ezt igazán megérthetik a kollégák, ügyfelek is. Nemet mondani nem könnyű, a határhúzás része. Gondolj arra, hogy hány feladat, ember, kapcsolat látja kárát annak, ha képtelen vagy priorizálni. Ha sosem mondasz nemet, az igenek is bizonytalan lábakra kerülnek.

Adj!

Fontos, hogy ne csak a teendők, számok, eredmények, sikerek felől közelítsd meg az ünnepeket. Ha a csapatoddal sikeres évet zártatok, köszönd meg nekik, szavakkal, anyagilag, egy jó bulival. Ne feledjetek el adakozni! Cipősdobozzal, utalással, menhelyi sétával, bármivel, ami közel áll hozzátok. Az, hogy adni tudsz, óriási pozitív töltést ad majd neked és a kollégáknak is az év végi hajrához, így könnyebben vehetitek az akadályokat.

Forrás: https://www.pathwaylending.org/news-and-blog/news/7-tips-to-manage-the-stress-of-the-holidays-at-your-business/

Szerző: B.B.

Fotó: Envato

H I R D E T É S