erzsebet-kiralyno-video-kiralysag-loverseny
Fotó: Flickr

Videó: II. Erzsébet királynő, így még sosem láttuk

blank
blank

H I R D E T É S

A videón II. Erzsébet királynő látható, ahogy rohan megnézni a lovat, akire fogadott a Epsom Derby-n.

A videó története

Őfelsége imádata a lovak és a versenyek iránt tökéletesen dokumentálva lett az 1991-ben. A videó megmutatja, hogy a királynő mennyire szerette az állatokat és a sportot nagyszerű élete során.

AZ 1999-ben megjelent BBC által készített Elizabeth R című dokumentum sorozatban, a királynő és a királyi családi tagjai láthatóak Epsom-ban az 1991-es Derby-n. Ez a Derby egyébként egy királyi tradíció, ahol alacsony pénzösszeggel lehet fogadni a versenyző lovakra.

II. Erzsébet királynő egyébként egy ’Generous’ névű lóra fogadott, aminek a jelentése ’bőkezű’, a verseny pedig egy 2420 méter hosszú szakaszt ölelt fel.

Ahogy a lovak beérnek az egyenesbe, Generous szemmel látható előnyre tesz szert. A királynő végigfut a szobán, látcsővel a kezében, hogy láthassa a 3 éves csődört, ahogy átlép a finishen.

„Az az én lovam? Az az én lovam!” – mondja a királynő, ahogyan anyja felé tekint, aki éppen Generous-t nézi. „Úristen anya, nyertünk! Nyertünk” – fordul édesanyja felé.

Miután a királynő végignézte ahogyan a győztes ló és edzője visszajön az izgatott nézőközönség elé, segédje közli vele a nyereményét.

„Mit kapok?” – kérdi Öfelsége. „Nos, 16 fontot hölgyem.” – feleli segédje. „16 font? Ó!” – válaszolja izgatottan.

Állítólag a királynő sosem tett fogadásokat az Epsom Derby-n, az éves királyi szerencsejátékon kívül.

A műsorban korábban volt egy másik szívmelengető jelenet, amelyben az uralkodó azt mondja édesanyjának, hogy jó a pályán lenni és nézni a versenyt, és nem pedig a televíziót bámulni.

„Tudtad, hogy évek óta nem néztem élőben távcsővel? Nézd, már könnyezek is, mindig tévében néztem.” – mondta a királynő.

Érdemes ezt a rövid videót is megtekinteni, ahol a királynő őszinte öröme látható:

Richard Hannon, a világ egyik legjobb trénere szerint a királynő lovas tudása sok magasan elismert oktatóét felülmúlja.

Halálakor 3205 futásból 534 versenyt nyert versenyló-tulajdonosként, és állítólag 13,1 millió dollárt keresett hobbijából az elmúlt 31 évben.

Fotó: Flickr

H I R D E T É S