egyszerű ételek, sütés nélküli, karácsonyi, édesség, golyó
egyszerű ételek, sütés nélküli, karácsonyi, édesség, golyó

5 perces sütés nélküli golyók a munkahelyi karácsonyi partira

blank
blank

H I R D E T É S

A munkahelyi karácsonyi bulira sok helyen illik valamilyen finomságot vinni. Ha nincsen sok időnk, vagy nem mozgunk otthonosan a konyhában, ezekkel a receptekkel bárkit elkápráztathatunk.

Teher számodra a munkahelyi ajándékozás?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Kókuszos-banános “mentes” gesztenyegolyók 

Nagyot lehet villantani ezzel az elronthatatlan mentes recepttel. Hiszen nemcsak finom, hanem gyakorlatilag bármelyik diétába beleilleszthető.

Hozzávalók:

(nagyjából harminc-negyven darabhoz- kevesebbnek nem is érdemes nekiállni)

  • két csomag gesztenyemassza (lehetőleg cukormentes)
  • két darab érett banán (minél barnább annál jobb)
  • egy csomag kókuszreszelék
  • pici darált zabpehely

A fagyos gesztenyemasszát felolvasztjuk éppen csak annyira, hogy lehessen formázni. A gesztenyét kézzel belemorzsoljuk egy nagy tálba, majd hozzákeverjük az apró karikákra összevágott banánt. Ha túl lágy lett a „tészta”, akkor keverjük bele zabpelyhet, és ezután formázunk belőle golyót. A golyókat forgassuk kókuszreszelékbe, és már kész is. Ha egy estét pihennek a hűtőben, akkor másnap sokkal finomabbak. Már ha marad belőlük.

Mentes zserbógolyó

Nincs karácsony zserbó nélkül. Ha nem akarunk sokat vacakolni a rétegekkel, akkor készíthetünk mentes zserbógolyót is. 

Hozzávalók:

  • 120 g dió
  • 100 g zabpehely
  • 8 púpos evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • egy marék mandulapehely a forgatáshoz

Egy késes aprítóba beletesszük a diót, a zabpelyhet, a kakaóport és a lekvárt. Addig aprítjuk, amíg krémes állagot nem kapunk. Végül nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle, amit beleforgatunk egy marék mandulapehelybe.

Bounty golyó

Ha szeretjük a kókuszt, akkor jó választás lehet a Bounty golyó is.

Hozzávalók:

  • 10 dkg mascarpone
  • 7 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 tábla étcsokoládé

A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezután a masszából kis golyókat formázunk, majd betesszük 2-3 órára a fagyasztóba. Ezután vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét ( Itt figyeljünk arra, hogy forraljuk fel, mert akkor nem lesz fényes), és beleforgatjuk a hurkapálcára tűzött golyókat. Az elkészült golyókat hűvös helyen tároljuk.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S