egyszeru-etelek-ebed-cukkini-fozes
egyszeru-etelek-ebed-cukkini-fozes

Úgy néz ki, mint a rántott hús, csak finomabb

H I R D E T É S

Nem lehet eleget készíteni belőle. Mutatunk egy kiváló munkaebéd receptet – cukkini alappal. 

Habár már nincsen cukkini szezon, ettől függetlenül még mindig megtalálható a legtöbb élelmiszer üzletben! Nagyon jó grillezve, levesnek, lecsónak, de ebben a ropogós tempurabundában egyszerűen nem lehet megunni. A gyerekek is szeretik, mert kívülről a rántott húsra emlékezteti őket. Ráadásul könnyen lehet dobozolni, így másnap magunkkal vihetjük az irodába. 

A tempurához a hagyományos fehér liszt helyett zablisztet és tönkölylisztet is lehet használni, így szinte bármilyen diétába beilleszthető.

Cukkini tempura

Hozzávalók négy személyre:

  • egy nagyobb cukkini
  • két deci zabliszt
  • egy teáskanál tönkölyliszt
  • két deci jeges víz ( ettől lesz extra roppanós a bunda)
  • egy tojás
  • ízlés szerint só
  • bő kókuszzsír (olívaolaj is jó)

A jégkockatartóba tegyünk vizet, majd egy bő fél órára rakjuk be a fagyasztóba. A cukkinit vágjuk nagyjából másfél-két centis karikákra és ezzel a lendülettel tegyük be hűtőbe, mert a hideg zöldséget sokkal könnyebb panírozni. 

Forrósítsuk fel a kókuszzsírt vagy az olívaolajat, és ha már elég meleg, akkor nekiállhatunk a panírozásnak. A legegyszerűbb bal oldalra tenni a deszkát, a lisztező tálat, a panírozó tálat és jobbra a serpenyőt, így minden kézre áll, és nem csöpögtetitek össze a konyhapultot.

Először a bundához keverjük össze a liszteket, a tojást és a hideg vizet! Akkor jó, ha ragacsos, és épphogy folyik. Ha kicsit laza a massza, nyugodtan tegyünk még bele lisztet. Ezután a felkarikázott cukkinit sózzuk meg, forgassuk meg a lisztben, majd a zabos keverékben és rögtön tegyük bele a forró olajba! Mindkét oldalát süssük nagyjából négy percig! Ha a külseje kemény, a belseje pedig puha, akkor van kész.

Számodra fontos az egészséges táplálkozás?

Betöltés ... Betöltés ...

Szerző: K.T.
Kép: Envato

H I R D E T É S