rugalmas, programozó, fizetés, karrier
Fotó: Pixabay

Tudj meg mindent a következő rugalmas és jól fizető szakmádról!

blank
blank

H I R D E T É S

A Codecool Programozóiskola különböző ingyenes eseményein az informatika világa iránt érdeklődők megismerhetik, milyen lehetőségek várnak rájuk a szektorban, akár előképzettség nélkül, kezdőként is.

Október 19-én Pécsett, az ECK Coworking irodában kerül sor a következő találkozóra, ahol az érdeklődők nemcsak belekóstolhatnak a programozásba, hanem meghallgathatják azoknak a személyes beszámolóit is, akik a képzés révén már sikeresen jutottak új, jövőálló szakmához.

Ingyenes rendezvények

A Codecool programozóiskola rendszeresen tart ingyenes rendezvényeket, melyek célja, hogy megismertessék a programozói szakmát, és az iskola hatékony, gyakorlatorientált módszerét az IT világa iránt érdeklődőkkel. A következő eseményük a Citrom utca 13. alatt található ECK Coworking irodában lesz, október 19-én, délután 4-kor. Ezúttal egy olyan workshoppal is készülnek, ahol mindenki megtapasztalhatja, milyen a gyakorlatorientált csapatmunka élménye és azonnali eredménye.

Egyéni igények

A Codecool alapítói annak idején azt vették a fejükbe, hogy olyan képzési metodológiával vezetik be a munkaerőpiacra a programozás iránt érdeklődőket, ami a tanuló egyéni igényeihez igazodva a leggyorsabb fejlődést biztosítja, ugyanakkor a munkaadói elvárások szerinti legversenyképesebb tudást adja. Mindehhez olyan készségeket is tanítanak, amik a jövendőbeli munkahelyen való érvényesülést is biztosítják, mint például a csoportban való munkavégzés, vagy a folyamatos önfejlesztés képessége. Hiszik, hogy a programozás nemtől és kortól függetlenül elsajátítható, csak a kellő motiváció, és néhány alapvető logikai készség szükséges hozzá. Ebben olyannyira biztosak, hogy a képzést sikeresen teljesítőket kezdő programozóként helyezik el vállalati partnereik egyikénél. Az elhelyezést pedig szerződésben garantálják.

Álomfizetés

Hazánkban már ezer fölötti a Codecoolnál végzettek száma, a többi európai iskolájukból pedig több százan kerültek már a helyi – vagy akár a globális – munkaerőpiacra. Ezekről a tapasztalataikról is beszámolnak a találkozón a Codecool volt diákjai, akik informatikai előképzettség nélkül kezdték el a Codecool programozó képzést, és ma már haladónak számítanak új szakmájukban. Bár Magyarországon a fizetés kérdése privát beszélgetéseken általában tabunak számít, az viszont tudható, hogy néhány éven belül akár a bruttó 1 milliós álomfizetés is lehetséges informatikai szaktudás birtokában. Ráadásul ez az a szakma, ahol a válság ellenére is megmaradt a munkaerőhiány, a kezdő junior programozói fizetések is rendre meghaladják a havi nettó 400 ezret, nem ritkán euróban, külföldi foglalkoztatótól kapják a frissen elhelyezkedők is a fizetésüket.

Workshop

Aki a workshop és az egyéni beszámolók után kedvet érez jelentkezni a Codecool valamelyik képzésére, az akár helyben meg is teheti, de a szervezők mindenkit arra ösztönöznek, hogy a felmerülő összes kérdésüket tegyék fel a Codecool jelenlévő mentorainak, kollégáinak és egykori diákjaiknak. Az ECK Coworking iroda modern, stílusos környezete ad kiváló helyszínt a 16:00-kor kezdődő eseménynek. Természetesen a szervezők ételről és italról is gondoskodnak. A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött, mely itt érhető el.

Fotó: Pixabay

H I R D E T É S