munkahely, szerelem, karrier, munka
Fotó: Freepik

Mitől olyan vonzó a munkahelyi szerelem? – videó

blank
blank

H I R D E T É S

Az életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, de ebből már rögtön az is következik, hogy életünk szerelmét is ott kellene keresnünk? Egyáltalán mitől olyan vonzó a munkahelyi szerelem?

Megtévesztő lehet, hogy egy munkahelyen azonos érdeklődésű emberek vesznek minket körül, de ez még messze van a szerelemtől. Nem beszélve arról, hogy egy hierarchikus rendszerben a főnök-beosztott szerelmi viszony sok konfliktust okozhat. Kovács Orsolya pszichológus a munkahelyi szerelem témaköre kapcsán beszélt ma reggel az RTL Klub Reggeli műsorában.

Vonzó a munkahelyi szerelem

A munkahelyi szerelem kérdésköréről már itt, a Karrier Trend oldalán is írtunk, most pedig az RTL Reggeli műsorában beszélt arról a szakértő, mi lehet az oka annak, hogy sok esetben a munkahelyen szövődik szerelem az alkalmazottak, sarkos esetben pedig a főnök és beosztott között. Kovács Orsolya pszichológus azt mondta, a munkahelyi kapcsolat nagyon vonzó lehet, mégpedig azért, mert folyamatosan látjuk a másik személyt, és maga az ismerősség, mint hatás az nagyon erős.

“Ha belegondolunk, akkor a biztonságérzetünket is segítheti, hogy látjuk különböző helyzetben megnyilvánulni a másikat. Látjuk, azokat az apró, kicsi gesztusokat, amikhez el tudunk kezdeni kötődni, vonzódni” – fogalmazott

Közös projektek

A szakértő arról is beszélt, a munkahelyen sok esetben egymásra vagyunk utalva, főleg, amikor egy közös projekten kell dolgozni. Ezekben az esetekben számos olyan dolgot fedezhetünk fel a másikban, amit mondjuk egy Tinder-randi alkalmával biztosan nem.

Lehet ebből valódi szerelem?

A pszichológus úgy véli a munkahelyi szerelemből szövődhet valódi, hosszú távú szerelem, lehet belőle kapcsolat, hiszen nagy eséllyel hasonló érdeklődési körrel bírnak a felek, hasonló tanulmányokat folytattak, éppen ezért számos olyan közös témájuk lehet, amit kiválóan meg tudnak egymással vitatni.

Vannak-e hátrányok?

Kovács Orsolya azonban a hátrányokról is beszélt, mint mondja a kapcsolat kezdeti fázisában akár előny is lehet, hogy sokat vagyunk együtt, hiszen akkor még arra vágyunk, hogy a másik mindig velünk legyen, ez az ún. szimbiózis. Később azonban elkezdjük azt keresni –teljesen természetes módon –, hogy mik a saját érdeklődési területeink. Éppen ezért egy idő után akár zavaró is lehet, hogy folyamatosan ott van a másik. Ezen a ponton nagyon fontos, hogy a két ember meg tudja-e beszélni egymással, hogy mennyi teret, mennyi időt adnak a másiknak, amiben ő önmaga lehet.

“Sok pár nem tudja ezt megugrani. Ehhez nagyon éretten kell tudni működni” – fogalmaz a szakértő.

Főnök a beosztottal

Korábbi cikkünkben egyértelműen azt írtuk, hogy a főnök minden esetben tabu, de hát a szív útjai kifürkészhetetlenek, és igenis létezik olyan felállás, amikor a főnök és a beosztott egymásba szeret. Persze ezt a beosztottak sem nézik sok esetben jó szemmel, a pszichológus szerint ilyenkor a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy ez valamiféle érdekkapcsolat.

“Ilyen esetben gyakran azt szoktuk javasolni, hogy jó, ha az egyik fél egy másik munkalehetőség után néz, és nem feltétlenül az a személy, aki az alacsonyabb pozícióban van”

A teljes riport itt nézhető vissza:

Szerző: G.P.
Fotó: Freepik

H I R D E T É S