munkaido, kollegak, home office, tavmunka
Fotó: Envato

Szunyókálás munkaidőben?

blank
blank

H I R D E T É S

A távmunkában dolgozók hetente akár háromszor is elszundítanak, négy tévésorozatot néznek meg, és egynegyedük ki sem bújik a pizsamából a munkaidő alatt  derül ki egy új felmérésből.

Az 1500 felnőtt megkérdezésével készült felmérés szerint a home office-ban dolgozók naponta 

kilencszer böngészik a közösségi médiát, kétszer játszanak a háziállataikkal, kétszer vásárolnak online, átlagosan három vidám posztot osztanak meg, és nyolcszor küldenek üzenetet családtagjaiknak és barátaiknak

munkaidő alatt. Minden negyedik távmunkás pedig le sem veszi a pizsamáját.

Meddig mehet ez így tovább? A megkérdezettek 77 százaléka úgy gondolja, hogy a hagyományos 9-től 5-ig tartó munkanap örökre megszűnt; negyedüknek pedig már van otthon külön irodája.

Utazás helyett Netflix

A fentiekben felsorolt „lazaságok” ellenére ellenére a távmunkában dolgozók 45 százaléka szerint valójában produktívabb, ha otthonról dolgozik, mintha bemenne az irodába. Ezt támasztja alá az is, hogy az ingázással megspórolt idő azt jelenti, hogy az otthon dolgozók átlagosan 20 perccel hosszabbítják meg minden munkanapjukat.

Persze ha azt vesszük, hogy 20 perc alatt megnézhetünk egy Netlix sorozatot is, akkor mindjárt más a helyzet. Az új „igényekre” reagálva például Nagy-Britanniában már rendszeresen ajánlókat is közölnek az online magazinok azokról a rövid, 20-30 perces sorozatokról, amiket megnézhetnek a távmunkában dolgozók.

Az ugratás és pletyka azért hiányzik…

A megkérdezett home office-ban dolgozók 76 százaléka azt állítja, hogy jobb a kapcsolatuk a kollégákkal, mivel nem kell minden nap személyesen találkozni velük. Az előnyök közé sorolják azt is, hogy pénzt takarítanak meg (41%), és hogy saját mosdót használhatnak (36%). És hogy van-e olyan dolog egyáltalán, amiért hiányozhat a hagyományos irodai munka? A megkérdezettek szerint hiányzik nekik a viccelődés (36%) és persze az irodai pletyka (23%).

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S