otthonról végezhető munka anyukáknak, munka anyukáknak, állás kisgyermekes anyukáknak, munka gyesen lévő anyukáknak
otthonról végezhető munka anyukáknak, munka anyukáknak, állás kisgyermekes anyukáknak, munka gyesen lévő anyukáknak

Otthonról végezhető munkák anyukáknak 2. rész

blank
blank

H I R D E T É S

A gyermekvállalással a család életében egy új korszak nyílik meg. Az átalakulás a munkavégzésben is megmutatkozik, hiszen rövidebb vagy hosszabb időszakra az édesanya kiesik az aktív munkavégzésből.

Egy gyermek születése nemcsak örömteli esemény, de az édesanya teljes idejét, figyelmét követeli meg. A táplálás mellett a gondozás java részét is általában az édesanyák végzik el és ők azok, akik a pici gyermekkel otthon maradnak, vagyis így kiesnek a munka világából. Örömteli és élethosszig tartó hivatásra váltanak, de ebből nem él meg a család. Idővel újra azon gondolkodhatnak, hogy mikor álljanak vissza dolgozni.

A gyermekgondozás örömteli feladat, de vannak, akiket ez nem elégít ki, esetleg az anyagi terhek mérséklése miatt már a munkavégzésben gondolkodnak. A legtöbb kismama otthonról végezhető munkát keres. Ezzel a plusz jövedelemmel szeretnék kiegészíteni a családi kasszát, de úgy, hogy a kicsi gyermek igényei se sérüljenek. Körülnéztünk, hogy egy babája mellett otthonról dolgozni kívánó anyuka mire számíthat.

A közösségi oldalakon és az álláskereső oldalakon a választék bőséges, de ember legyen a talpán, aki megtalálja még ebben a rengetegben is az otthonról végezhető, lehetőleg rugalmas időbeosztású munkát. Kismamaként ugyanis ez nagyon fontos, mert a munkavégzést a babához szükséges igazítani.

A Facebookon számos csoport létezik (ITT, csak egy a sok közül), ahol rendkívül sokféle munkalehetőség tárulkozik az ember elé. Nagyon sok köztük az adminisztratív, értékesítési munka és az MLM (multi-level marketing értékesítési forma), amely van, akinek nagyon vonzó és bejön, míg másokat elrettent és se hasznot, se szépséget nem talál benne.

A Mommyworks oldalán távmunka vagy home office lehetőségre is rátalálhatunk.

A WHC-n kismamamunkákra leszűrve is bogarászhatunk a találatok között. 

A legjobb, ha az anyukának van egy olyan hobbija, amely pihenteti, így amikor a babája alszik, akkor azzal foglalatoskodhat. Ha ügyesen szervezi a dolgait, akkor azok értékesítésébe is belekezdhet. Persze, nem feltétlenül hoz nagy pénzt a konyhára, de legalább szívesen végzi ezt a fajta munkát az ember.

Még nagyobb előnnyel rendelkezik az az anyuka, aki birtokában egy vagy több idegen nyelv tudásának, mert az vállalhat fordítói munkát.

Ugyanígy jól járhat az is, aki az írás, a szövegírás világában otthon érzi magát, ugyanis sok pozíció várja a jelentkezőket. Ezek pedig részmunkaidős állások is lehetnek és természetesen otthonról végezhetők. 

A babázó pedagógus édesanyák is értékesíthetik tudásukat, hiszen a korrepetálásokra, az online tanításra mindig nagy az igény.

A babázós időszakot ki lehet használni a fejlődésre is. Kezdj bele egy online elvégezhető tanfolyamba. Mindenképp olyan területet válassz magadnak, amely tényleg érdekel és azért szívesen áldoznál a pénzedből és idődből is, mert így biztosabb lesz a tanulás. Ki tudja, lehet, hogy új karrierbe vágsz, amikor újból a munka világában találod magadat?

Rónai Márta

H I R D E T É S