angol, nyelvtudás, nyelvtanulás
angol, nyelvtudás, nyelvtanulás

Így turbózd fel az angolod – 5 tipp a gyors fejlődéshez

blank
blank

H I R D E T É S

Ha magas szinten akarsz beszélni angolul, természetesen folyamatos erőfeszítéseket kell tenned, de van néhány gyors megoldás is, amelyek rövid időn belül segíthetnek, hogy felturbózd az angolod. Összegyűjtöttünk 5 jól bevált módszert.

1. Nézz angol nyelvű filmeket!

Ha például sorozatokat nézel a Netflixen, az segít jobban megérteni a nyelvet, hozzászokni az angol nyelv társalgási formáihoz, és jobban ráérezhetsz a nyelvre. Természetesen dokumentumfilmek sokaságát is megtalálhatod az interneten, próbálj ki például bármit David Attenborough-tól, hogy indulásként. 

2. Merülj el az angol nyelvű hírekben!       

Próbálj meg belekóstolni az angol nyelvű újságok széles skálájába, beleértve a magazinokat és a bulvárlapokat is. Amellett, hogy segít naprakésznek maradni az aktuális ügyekben, a hírforrások széles választéka a szókincsedet is bővíti. További előnye, hogy jobban megismered a szavak írásmódját és a szövegkörnyezetet, amelyben használják őket.                

3. Készíts szókincsgyűjteményt a hasznos szavakból!

Akár egy jegyzetfüzetben, akár a laptopodon kezdj el listát készíteni a hasznos szavakról és kifejezésekről. Minden alkalommal, amikor olyan szót hallasz vagy látsz, amelyet nem ismersz, jegyezd fel. Ne csak magára a szóra koncentrálj, hanem keress szinonimákat és olyan kontextusokat is, amelyekben használják. 

4. Beszélgess élőszóban is angolul!

Bármennyire is hasznosak a hallgatási és olvasási feladatok, az angol nyelvet interaktív módon is használnod kell. Ha szerencsés vagy, akkor van a környezetedben olyan ember, akinek anyanyelve az angol és aki segíthet neked, de ha nem, akkor próbálj meg találkozni egy másik angolul tanulóval. Egy másik lehetőség, hogy beszélj magadnak a tükörben, vagy vedd fel magadat telefonnal. A saját hangodat hallgatni először talán kicsit kínos lehet, de olyan hibákat is hallani fogsz, amelyekről korábban nem is tudtál.    

5. Ne felejtsd el jól érezni magad tanulás közben!     

Ha az angol nyelv tanulását tehernek érzed, akkor az egész unalmasnak fog tűnni, és nem fogsz olyan jól teljesíteni. Ezért fontos, hogy motivált maradj, és élvezd az új nyelv tanulásának élményét. Találj módot arra, hogy a tanulásodat szórakoztatással egészítsd ki. Sokkal maradandóbb az olyan idegen nyelvi tudás, amire a hobbidhoz kapcsolódóan, vagy egy utazás során tettél szert.

Nyilvánvaló, hogy egy új nyelv tanulása hosszú távú projekt, de ha tisztességes alapokra építesz, akkor ilyen és ehhez hasonló módszerekkel gyorsan nagyszerű eredményeket érhetsz el, ha intenzíven és odaadóan gyakorolsz.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S