nyar, szabadsag, munka, tippek
Fotó: Freepik

5 tipp, amivel a munkanapokon is kiélvezhetjük a nyár szabadságát

blank
blank

H I R D E T É S

Felnőtt életünk részek, hogy sajnos nyáron is dolgozni kell, de van néhány trükk, amivel kihasználhatjuk munkanapokon is a vakáció adta szabadságot.

A nyárról mindenkinek a szabadság, a pihenés, a nagy kirándulások és a szabadtéri programok jutnak eszébe – az egy évben kivehető munkanapok száma azonban eléggé lekorlátozza a lehetőségeinket. Így végül az évszak nagy részét így is úgy is munkával, sok esetben egy klimatizált irodában töltjük. Néhány egyszerű elvet követve azonban a hétköznapokban is könnyen kihasználhatjuk a nyári jó idő adta lehetőségeket.

Használd ki az iroda teraszát, kertjét

A legtöbb irodaépületben, vagy azok közvetlen közelében található valamilyen zöldebb terület: legyen szó udvarról, belső kertről, teraszról vagy egy közeli parkról. Ha a munkánk jellegéből fakadóan megoldható, hogy akár néhány órára kiköltöztessük az irodát a szabadba, miért is ne tennénk meg? A friss levegő, a napsütés és az életteli környezet minden bizonnyal a munkakedvünkre is jó hatással lesz. Ha erre nincs lehetőségünk, legalább az ebédszünet erejéig töltsünk egy kis időt a szabadban.

Meetingelj bármikor, bárhonnan

Az elmúlt két év a munkaadók és a munkavállalók számára is megmutatta, hogy sokféle tevékenység elvégezhető home officeban, vagy távmunkában is. Éppen ezért egy lazább nyári héten miért ne dolgozhatnánk így akár egy balatoni nyaraló teraszáról? Profi irodát és meetingkörnyezetet teremthetünk egy kockás terítős asztalon is egy laptoppal és egy mikrofonnal felszerelt Bluetooth-hangszóróval. Vannak olyan könnyen hordozható, hosszú órákon át vezeték nélkül használható kisméretű hangszórók, amikbe már mikrofont is építettek az online értekezletek kihangosításához.

Profi időbeosztás

Bár a nyár a legtöbb munkahelyen nem a legsűrűbb időszak, az ember a szép idő láttán mégis fellélegezve teszi le a munkát a nap végén. Ilyenkor az egész napos ülés után hajlamosak vagyunk inkább a koktélozást vagy az otthoni filmnézést választani a kimozdulás helyett. Pedig a testet és a lelket is felfrissíti egy kiadós séta vagy egy rövid, közeli kirándulás. Ha szeretnénk a hétköznap délutánokat, estéket is kihasználni, osszuk be okosan az időnket. Még a nap elején írjuk össze, mire szeretnénk fókuszálni aznap, és pörgessük le a feladatainkat minél hamarabb, hogy aztán időben szabadulhassunk a gép elől.

Így kellő energiánk és kedvünk is lesz a tartalmasabb esti programokhoz.

Aktívan eltöltött hétvégék

Nem érdemes a hetekig tervezgetett külföldi utazásig várni a kikapcsolódással. Ne feledjük, hogy ott vannak a nyári hétvégéink, amikre bőven érdemes tartalmas programot szervezni. Egy- vagy kétnapos programnak tökéletes lehet egy balatoni kiruccanás. Sőt, egy fesztivál, egy kellemes strandolás a Velencei-tavon, vagy egy biciklitúra bármelyik hasonló hazai tavunk körül. Magyarország számos természeti szépségét fedezhetjük fel ezeken a hétvégéken – ha jobban beleássuk magunkat, meglepően sok különlegességet találhatunk! Az aktív hétvégék után a nyári munkanapok is jobban esnek majd és nagyobb lendülettel indulhatunk neki a hétnek. Már csak ezért is megéri aktívan tölteni a szabadságot.

Kelj korán!

Igen, a korai kelés sokunk számára kínszenvedést jelent, nyáron viszont tényleg megéri a megszokottnál hamarabb kimászni az ágyból. A reggeli órákban még kellemes, nem fullasztó a levegő, így tökéletesen alkalmas időszak egy reggeli futásra. Sőt, akár a kertészkedésre vagy egy kiadós kávézásra, beszélgetésre a teraszon. A munkanapok így tartalmasabbnak tűnnek és jobban fel is töltenek majd. Ha korábban kelünk, alaposan átgondolhatjuk az aznapi teendőket, felkészültebben érhetünk be a munkahelyünkre, és összességében összeszedettebb, szervezettebb lehet a nyarunk.

Fotó: Freepik

H I R D E T É S