divat, munkahelyi öltözködés, munkahelyi etikett, mit vegyek fel munkába
divat, munkahelyi öltözködés, munkahelyi etikett, mit vegyek fel munkába

Munkahelyi öltözködési etikett: ezt a 3 hibát sose kövesd el

blank
blank

H I R D E T É S

Néha kemény feladat lehet megtalálni, hogy melyek azok a ruhadarabok, amik egy munkahelyen is megállják a helyüket, már csak azért is, mert nagyban függ minden attól, hogy hol is dolgozol. Hiszen más az etikett egy hivatalban, egy bankban és más egy marketinges cégnél. Összeállításunkban így most inkább azt gyűjtöttük neked össze, milyen hibákat ne kövess el sosem, függetlenül attól, hol is dolgozol. 

Piszkos és gyűrött ruhák

A munkahelyeden soha, de tényleg soha ne jelenj meg gyűrött vagy piszkos ruhában. Mielőtt felveszed mindenképpen csekkold, hogy nem-e pecsétes sehol, valamint, ha szükséges vasald vagy gőzöld ki. Ha olyan öltözékben jelensz meg, ami úgy néz ki, mintha éppen a padlóról szedted volna fel, az cseppet sem utal profi hozzáállásra. Szóval mielőtt dolgozni indulsz, győződj meg róla, hogy a ruháid jó állapotban vannak. 

Túl szűk ruházat 

A munkahely egy professzionális környezet, nem az a hely, ahol mutogatnod kell a bomba alakod. Ráadásul gondolj csak bele, irodai környezetben, amikor egész nap a számítógép előtt ülsz, egyáltalán nem is kényelmes túl szűk ruhát felvenni, hiszen csak feszengeni fogsz benne ez egész biztos. Plusz a munkahelyeden tényleg nem arra kell fókuszálni elsődlegesen, hogy szexi legyél. Ha azt szeretnéd, hogy tényleg komolyan vegyenek, akkor az öltözködésed is legyen profihoz méltó. 

Alkalmi ruhák 

Mint ahogyan azt már fentebb is említettük a munkahelyi öltözködési etikettet nagyban befolyásolja a hely, ahol dolgozol. Ha mondjuk egy hivatalban vagy beosztott, ott feltehetően elvárás a csinosabb, elegánsabb megjelenés, a farmer például ott lehet tiltólistán van. Ha viszont egy marketinges cégnél melózol, ott megengedett a lazább viselebb, de természetesen senki nem fog haragudni, ha elegánsan öltözöl fel. Ez viszont nem azt jelenti, hogy koktélruhában vagy kisestélyiben kellene bellibbenned. A cél, hogy megtaláld az arany középutat, és ne ess túlzásokba, de túl hétköznapira se vedd a figurát. 

+1 A túl sok parfüm 

Bár ez nem kötődik szorosan a ruházathoz, mégis egy jó parfüm alapvetően öltöztet, sőt az általános megjelenés szerves részét képezi. Viszont ez az, amivel szintén nem szabad túlzásba esni, hiszen a túl tömény illatfelhő visszatetsző hatást válthat ki. Egy-két puff minden illatból bőven elég, pláne, ha alapból is elég intenzív a parfüm. 

Forrás: CityMagazine 
Szerző: G.P. 

H I R D E T É S