sikeres állásinterjú jelei
sikeres állásinterjú jelei

Az 5 biztos jele annak, hogy az állásinterjún remekül teljesítettél – ezt figyeld!

blank
blank

H I R D E T É S

Az állásinterjúk mindig izgalmasak és feszültséggel teli események. De hogyan tudhatod, hogy valószínűleg megkaptad a pozíciót? Mutatjuk az 5 biztos jelet, amikor az interjún remekül teljesítettél!

Hónap kérdése: Te szívesen lennél önmagad főnöke?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

1. A munkáltató kezdeményező és őszinte

Ha az interjú során a munkáltató nyitott és őszinte, részletes válaszokat ad a kérdéseidre, és láthatóan igyekszik megismertetni a cég kultúráját és a munkakör részleteit, akkor nagy valószínűséggel elégedett a teljesítményeddel. Egy kevésbé érdeklődő interjúztató valószínűleg nem fektetne ennyi energiát a kommunikációba.

2. Az interjú hosszabbra nyúlik, mint tervezték

Az interjú hossza is árulkodó lehet. Ha az interjú hosszabbra nyúlik a tervezettnél, és a munkáltató még mindig érdeklődéssel tesz fel kérdéseket vagy beszél a cégről, akkor valószínűleg tetszettél neki. Egy sikertelen interjú során a munkáltató gyorsan lezárja a beszélgetést.

3. A munkáltató konkrét jövőbeli tervekről beszél

Amennyiben a munkáltató konkrét jövőbeli tervekről és projektekről beszél, és megemlíti, hogy milyen feladatokat látna szívesen rád bízva, akkor ez egy erős jel arra, hogy meggyőző volt a bemutatkozásod. A munkáltató nem beszélne ilyen részletekről, ha nem lenne komolyan érdeklődve irántad.

4. A munkáltató azonnal következő lépésekről tájékoztat

Az interjú végén a munkáltató azonnal közli, hogy mikor és hogyan folytatódik a folyamat, és hogy mikor várható a döntés, az azt jelenti, hogy komolyan fontolóra veszik a jelentkezésedet. Egy sikertelen interjú után a munkáltató inkább ködös maradna a további lépésekkel kapcsolatban.

5. A munkáltató bemutat a leendő kollégáknak

Ha az interjú végén a munkáltató bemutat a leendő kollégáknak, vagy egy rövid céges túrát tart, az egyértelműen pozitív jelzés a részéről. Ezzel azt mutatja, hogy elképzel téged a csapat tagjaként, és szeretné, ha megismerkednél a munkakörnyezettel és az új munkatársakkal.

Az állásinterjúk sikere sok tényezőtől függ, ám a fent említett 5 jel egyértelműen arra utal, hogy nagy eséllyel megkaptad a pozíciót. Ha a munkáltató őszinte, érdeklődő, konkrét tervekről és következő lépésekről beszél, valamint bemutat a leendő kollégáknak, akkor biztos lehetsz benne, hogy az interjún remekül teljesítettél. Ne feledd, hogy a jó kommunikáció és a felkészültség kulcsfontosságú az állásinterjúk során, és bízz magadban, hiszen minden egyes sikeres interjú új lehetőségeket nyit meg elötted!

Fotó: Envato

H I R D E T É S