kolléga, munkahely, karrier, munkatárs, kollégáiddal
kolléga, munkahely, karrier, munkatárs, kollégáiddal

5 tipp, hogy megszerettesd magad a kollégáiddal

blank
blank

H I R D E T É S

Ha az lesz az Újévi fogadalmad, hogy népszerűbb leszel a csapatod körében, itt az ideje, hogy el is kezdj dolgozni rajta.

Néhány apró figyelmes gesztussal sokkal szimpatikusabbá válhatsz, és megkönnyítheted az együttműködést a kollégáiddal. Melyik lesz az első?

Köszönj!

Talán sokszor nem is veszed észre, csak úgy átviharzol a közös tereken, be az irodádba, mert már a következő meeting jár az eszedben. Sajnos a kollégáiddal emiatt rossz viszony fog kialakulni, mert ők viszont észreveszik, hogy megint nem köszöntél. Állj meg egy pillanatra, köszöntsd őket, kívánj szép napot és már mehetsz is a dolgodra!

Találj közös érdeklődési köröket!

Kicsit figyelj jobban oda a munkatársaidra kávézás, ebéd közben, vagy csak nézz rá az asztalukra, hátha van egy kép a kedvenc kutyáról, nyaralásról. Kapcsolódj, találj közös pontokat, mesélj egy kicsit magadról többet, egész más lesz a hangulat a következő meetingen és a presztízsed sem sérül.

Sose menj bele mások kibeszélésbe!

Ha egy bizalmas beszélgetés során az egyik kollégád a másikról panaszkodik, hallgasd végig figyelmesen, gondold át szükség van-e beavatkozási pontra, és cselekedj, ha kell, de sose menj bele közös pletykálkodásba. Adott pillanatban úgy tűnhet jó ötlet a bizalmas beszélgetés, hosszútávon azonban épp ellenkező hatást érsz el vele.

Adj apró pozitív visszajelzéseket!

Ne csak a munkára jelezz vissza, néha érdemes 1-1 apró kedves megjegyzéssel megörvendeztetni a munkatársaid. Örülj a viszontlátásnak egy- egy hosszabb szabi után, gratulálj a házassághoz, jegyezd meg a születésnapokat. Nagyon jól fog esni ez a kis plusz figyelem mindenkinek. Neked is.

Reflektálj magadra!

Előfordulhat, hogy minden igyekezet ellenére valaki az agyadra megy és képtelen vagy meglépni a fentieket. Ilyenkor ahelyett, hogy benne keresnéd a hibát, gondold végig, miért pont ő húzza ki nálad a gyufát. Lehet, hogy éppen hasonlítotok valamiben és a tükör kellemetlen, vagy emlékeztet valakire, akivel dolgod van. Akárhogy is, válaszd le, ami rólad szól és nem róla, így könnyebb is lesz pozitívan viszonyulni hozzá.

Forrás: Lifehack
Szerző: B.B.
Fotó: Envato

H I R D E T É S