Távmunka előnyei
Forrás: Envato

A home office-ban rejlő 3 kiváló lehetőség

blank
blank

H I R D E T É S

Napjainkban a kialakult helyzet miatt egyre elterjedtebb, hogy a vállalatok átállnak teljesen vagy részben az otthoni munkavégzésre. Van olyan iparág, ami a fizikai jelenlét szükségessége miatt nem teszi lehetővé a home office-t, viszont folyamatosan nő azoknak a száma, akik átgondolják, hogy szükséges-e az alkalmazottak jelenléte.

A home office-nak számtalan előnye és hátránya van, viszont kijelenthetjük, hogy több lehetőséget is rejt magában.

Otthoni munka akár külföldről…

Mivel a munkavégzésünk viszonylag rugalmas, így a helyszínt gyakran mi választhatjuk meg. Ha otthonunk nem alkalmas arra, hogy munkaterületet alakítsunk ki, akkor könnyen megoldhatjuk ezt mást helyszínen: kávézóban, közösségi helyeken, de akár külföldön is. Ha van annyira rugalmas a munkáltatónk, hogy számára mindegy, hogy melyik országban tartózkodunk, akkor ez rendkívül előnyös lehet számunkra. Csatlakozhatunk kinn élő szeretteinkhez, vagy összeköthetjük utazással is ezt az időt. Természetesen fontos betartanunk a munkaidőt, és a home office-t nem a szabadsággal és szabadidővel egyenlővé tenni, de kis szervezéssel ez maximálisan kivitelezhető.

Még a kiadásaink is csökkennek az otthoni munkával

Másik óriási előnye ennek a helyzetnek, hogy jócskán csökkennek a kiadásaink, főleg, ami az utazási költséget illeti. Redukálhatjuk a benzinre költött összeget, és tegyük még hozzá az autó amortizációjának csökkentését is. Elkerülhetjük a BKV bérlet megvásárlását, amennyiben erre a munkába járáson kívül nincs szükségünk. El kell ismerni, hogy az irodai nassolások, az oda rendelt ebédek (főleg, ha belvárosról van szó), nem éppen pénztárca barát megoldások. Ha otthonról dolgozunk, akkor kevesebb eséllyel ugrunk ki napközben a boltba, és jó esetben még főzünk is magunknak. Mindezek kis dolgoknak tűnnek, ám mégis tökéletesen lehet ezekkel spórolni.

Hatékonyabbak is lehetünk a jó időmenedzsmenttel

Ha nem szükséges bejárnunk, akkor mi magunk is hatékonyabban tölthetjük napunkat – persze ez csak rajtunk múlik. Nem kell számolni be- és hazajárási idővel, valamint a dugóval sem, így akár órákat is nyerhetünk. Napközben nem zavar meg minket senki jó esetben, így a munkánkat is elképzelhető, hogy rövidebb idő alatt teljesítjük. Ha munkáltatói oldalról nézzük a dolgokat, akkor egy óriási előnyt érdemes kiemelni. Amennyiben nem előre szerződve bérelnek irodát, akkor nagy összeget lehet spórolni azzal, hogy ezt most nem kell megtenni. Mindkét fél részéről számtalan előnnyel jár tehát az otthoni munkavégzés, mindamellett, hogy mentálisan és fizikálisan sem a legegyszerűbb feladat. Mégis érdemes meglelni a lehetőségeket, hiszen még profitálhatunk is a kialakult helyzetből.

Szerző: I.A.

Fotó: Envato

H I R D E T É S