blank

A világjárvány megsarcolja a nők karrierjét

blank
blank

H I R D E T É S

Öt dolgozó nőből három felteszi magának a kérdést: megéri-e az előléptetésért vagy a fizetésemelésért küzdeni Covid idején? Mekkora az ára az állandó készenléti állapotnak és a szünet nélküli leterheltségnek? A Deloitte globális tanulmányából kiderül, átlagban öt nőből több mint négy úgy látja, hogy a járvány negatívan befolyásolja az életét, karrierjére hullámzóan hat a pandémia.

“Azoknak a nőknek a közel 70% -a, akik azt mondták, hogy a pandémia károsan hatott a napi rutinjukra úgy vélik, az állandó korlátozások, váltások megakadályozták, vagy meg fogják akadályozni a fejlődésüket”.

Mivel a háztartásokban a nők töltik be az elsődleges gondozó szerepét, ezért a lezárások miatt otthon töltött többletidő sok szempontból befolyásolja őket. Úgy látják, hogy az „amúgy is zsúfolt életükre további felelősségek és kötelezettségek nehezedtek.”

A Deloitte szerint a COVID-19 válság kezdete óta a dolgozó nőkre hárul a gondozói felelősség több mint 75% -a, úgy, mint a gyermek- és idősgondozás.

Mindeközben azoknak a nőknek a fele, akiknek a napi terhelése megváltozott úgy érzi, hogy nyomást jelent az úgynevezett „állandóan bekapcsolt” üzemmód a távmunka miatt. A megkérdezettek harmada úgy véli, a munkamennyiségük is nőtt a világjárvány idején.

A háztartási munka, a gyermekgondozási feladatok, az otthoni tanulás és a távmunka együtt sokszor kibírhatatlan terhelést jelent a nők számára. “Ezeknek a munkahelyi és otthoni többletigényeknek magas áruk van” – mondták elemzők.

blank

A dolgozó nők 40% -a – akik negatív változásokat tapasztaltak a napi rutinjukban – azt mondja, hogy nem képes egyensúlyba hozni a munka és az magánélet kötelezettségeit. 40% -uk úgy érzi, mindez jelentős következményekkel jár a fizikai és szellemi jólétüket tekintve.

Mindezen változások mellett azok a nők, akik az „állandóan bekapcsolt” állapotban vannak attól tartanak, hogy kénytelenek lesznek választani a karrierjük és a személyes kötelezettségeik között.

Összességében öt dolgozó nőből három számára kérdés, hogy az adott körülmények között vajon megéri-e az előléptetésért vagy a fizetésemelésért küzdeni.

“Mivel a pandémiának még nincs vége, a szervezeteknek el kell gondolkodniuk azon, hogy hogyan támogassák a nőket abban, hogy a személyes életükben és szakmai szempontból is boldoguljanak – különben mind a gazdaság, mind a társadalom nehéz hosszú távú következményekkel nézhet majd szembe” – hangsúlyozza a kutatás.

#karrier #pandemia #nokhelyzete #tavmunka #kutatas

H I R D E T É S