Öltözködési protokoll, állásinterjú
Forrás: Envato

Stílustippek New Yorkból: így válasszuk ki a tökéletes ruhát állásinterjúra 2022-ben

blank
blank

H I R D E T É S

Az elmúlt évek gyorsan változó trendjei elsöpörték a korábbi, jól bevált szokásokat, így van ez az állásinterjúra választott ruhadarabokkal is. Lassan már senki sem tudja, mit vegyen fel egy ilyen alkalomra és a nők a helyzete ebből a szempontból különösen nehéz. Egy Zoomon, vagy Skype-on lezajló videós interjú tovább bonyolítja a helyzetet.

A divat fellegvárából, New York-ból “tudósító” Brunette from Wall Street segítségével összeszedtük a legfontosabb, 2022-es állásinterjús női divattrendeket. Ezek követése ma már nemcsak öncél, hanem fontos üzenet a leendő munkaadónknak. Azt üzenjük ezzel, hogy gyorsan alkalmazkodunk a változásokhoz, függetlenek, kreatívak vagyunk és tudjuk, hogyan kell megoldani a problémákat.

Mit vegyünk fel az állásinterjúra 2022-ben?

Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő ruhát, meg kell találni a megfelelő szempontokat. Milyen állást keresel? Multicégnél, vagy a közszférában dolgoznál? Ez az első állásod? Új állást keres, miután egy ideig nem dolgoztál? Skype-interjún, vagy irodai interjún veszel-e részt?

Először kezdjük azzal, hogy mi az, ami tilos!

 Például olyan ruhát és cipőt viselni, ami nem a munkához illő, túl szexi, vagy túl hanyag, vagy olyat, ami nem áll jól neked. Nem viselhetsz gyűrött, vagy piszkos ruhát, elnyűtt ruhát és cipőt, vagy olyan öltözéket, amiben kényelmetlenül érzed magad és csak feszengsz.

Jó a farmer egy állásinterjún 2022-ben?

 Hacsak nem olyan céghez akarsz bejutni, ahol szigorú üzleti öltözködési szabályok vannak érvényben, akkor a sötétkék farmer rendben van az állásinterjún, de okosan kell stilizálni a többi ruhadarabbal.

Kék blúz videós állásinterjúra

Bár nem egy irodában, hanem otthon ülsz, a HR-esek deréktól felfelé mégis látnak téged. Ez azt jelenti, hogy viselhetsz farmert vagy akár melegítőnadrágot is egy Zoom-interjún, de mindenképpen öltözz fel derékig.  Kedvenc farmeredet, szoknyádat vagy pizsamádat egy csinos blúzzal stilizáld. 2022 legmenőbb színe a “cerulean” kék, vagyis a kék golgotavirág színárnyalata. Egy csinos, “golgotavirágkék” színű blúz, amely kiemeli a szemed, a legjobb felső, amit egy Zoom állásinterjúra viselhetsz 2022-ben.

Viselj blézert!

Videós vagy irodai állásinterjúhoz is tökéletes választás egy klasszikus, fekete blézer. Egy fekete, egysoros fazonú blézer klasszikus cipővel a legjobbat üzeni rólunk. A fekete az erő, a hatalom, a motiváció és a kompetencia színe. Másrészt a fekete egyike azoknak a színeknek, amelyek biztonságérzetet és magabiztosságot adnak, és amelyekkel az állás megszerzéséhez szükséges lendületet és önbizalmat kaphatjuk. Ha egy pénzügyi vagy jogi cégnél keresel állást, akkor egy fekete nadrágkosztüm és egy pár merész magassarkú cipővel nem lehet hibázni.

Egy másik ruha, amely tökéletesen alkalmas egy 2022-es állásinterjúra, a sötétkék kétsoros blézer. Ez a ruhadarab tökéletes arra az alkalomra is, ha hosszabb-rövidebb szünet után keresünk munkát.

Szerző: K.T.

Fotó: Envato 

H I R D E T É S