anya, foglalkoztatas, home office, reszmunkaido
Fotó: Envato

Kismamák számára közvetítenek munkát

blank
blank

H I R D E T É S

A Mommy Works Hungary ötlete Patai Krisztina fejvadász, karrier coach fejből pattant ki, még 2017 nyarán, aki valamivel kisfia első szülinapja előtt alapította a csoportot. Mint történetükben emlékeztetnek, az alapító szakember a szülési szabadság alatt sem állt le a munkával, aktívan dolgozott és karriertanácsokat adott szakértőknek és anyatársainak. Ezek során gyakran találkozott azzal a megállapítással, hogy lehetetlen részmunkaidős állást találni kismamánknak, és a cégek nem szívesen vesznek viszik vissza őket.

Erre a kihívásra jött létre válaszként az aktív és támogató közösség, amelynek az első években havonta több mint 500 fővel növekedett, és a trend azóta sem változott.

– A mi célunk, hogy olyan részmunkaidős vagy projekt alapú állásokat tegyünk közzé, amelyre jelentkezhetnek az anyukák, akik szeretnének ismét bekapcsolódni a munka világába – mondja portálunknak Szabados János, aki két éve vette meg az oldalt az alapítótól. A tulajdonos szerint a munkaerő-toborzásban egyébként is megfigyelhető egy célcsoportok szerinti specializálódás.

„Rugalmas foglalkoztatás? Rugalmasan dolgozok!”

Mint azt Szabados János kiemelte, a visszajelzések szerint sok esetben a cégek is meglepődnek, hogy adott esetben magasabb végzettséggel és tapasztalattal is elvállalnak kisebb munkákat az édesanyák. – Persze ez a célcsoport másabb, hiszen sokkal érzékenyebbek, és valójában, mondjuk ki, azt várják el a munkáltatóktól, hogy bánjanak velük másképp, például megértést, empátiát és türelmet kérnek – magyarázza az új tulajdonos, aki hozzáteszi, mindez nem azt jelenti, hogy nem teljesítenek, ellenkezőleg, sokkal rugalmasabban tudnak reagálni a feladatokra, miközben vannak olyan időszakok, akár napokon belül is, amikor nem tudnak úgy rendelkezésre állni, ahogyan egy-egy projektgazda elvárná.

Jelentős társadalmi hatás

A projekt sikere azt is mutatja, létjogosultsága van a kismamák foglalkoztatásának, azaz igenis van rá igény. – Sokszor tapasztaljuk, hogy a gyermek vagy gyermekek mellett eltöltött 2-3 év otthoni lét önbizalom-hiányossá teszi az édesanyákat, sokszor azt érzik, a gyereknevelés és a család mellett „elszalad mellettük” a munkaerőpiac, ezért is tartom fontosnak, hogy minél többen csatlakozzanak és próbálják ki magukat, ha úgy tetszik, szakadjanak ki a hétköznapok mókuskerekéből – teszi hozzá végül Szabados János.

ZBT
Fotó: Envato

H I R D E T É S