Céges party
Forrás: Envato

Márpedig tud izgalmas lenni a céges összejövetel!

blank
blank

H I R D E T É S

Furcsa meglepetést hozott az idei céges összejövetel. A buli rácáfolt a sztereotípiákra.

Eljött az éves céges buli időpontja, amit a kiszámíthatatlan Covid-helyzet miatt idén nem karácsonykor, hanem egy októberi pénteken rendeztek meg.Az időjárás igazodott a korábbi céges összejövetelek időpontjához, majdnem olyan hideg és nyirkos volt az idő, mint decemberben. Ennek azért volt jelentősége, mert kedvezett az immár hagyományosan meghirdetett sütemény- és pálinkaversenynek, így nem kellett plusz hűtőkapacitást hadrendbe állítani az egyre érkező nevezésekhez. Mert ez a két programelem olyan népszerű volt a vállalati dolgozók körében, hogy aznapra nem kellett máshonnan rendelni sem süteményt, sem pálinkát.

A sütemény- és pálinkaversenynek szigorú szabályai vannak

Reggeltől, érkezéstől kezdve folyamatosan le lehet adni a nevezéseket (azaz a házi készítésű finomságokat) a tárgyalóban, de csak egyesével, egy programszervező kolléga jelenlétében. Ő ugyanis felvezeti a pályázó nevét egy sorszámmal ellátott táblázatba, így az adott sütemény vagy ital csupán egy sorszámot kap, a nevezőn és az adminisztrátoron kívül senki sem tudhatja, hogy kié a produktum. Nehogy csak azért szavazzanak valakire, mert ő a valaki, ugyebár. A nevezés tárgyával kapcsolatban a legfőbb kikötés, hogy csak saját gyártmány lehet, bár az is igaz, hogy soha senki sem kérte bizonyítani ezt a tényt. (Bár, ha mondjuk a többiek elkérik egy sütemény receptjét vagy a pálinkafőzés csínja-bínja után érdeklődnek, könnyen lebukhat az ember, ha nem tud válaszolni a kérdésekre.)

Szóval reggel óta szépen gyűltek a nevezések, amelyeket a délutáni buliban lehetett tesztelni. Nem volt külön zsűri, mindenki zsűritag volt, hiszen egy szavazócetlin leadhatta a voksát, akár többet is, ha úgy gondolta. Az összejövetel alatt ment is a találgatás, hogy vajon melyik habos-krémes csodát ki készítette vagy ki mivel bolondította meg az alkoholos italt. Eljött a négy óra, amikor is lezárták az urnákat, és a rendezők elvonultak a szavazatok számlálására. Meglepően sok cetli gyűlt össze mindkét dobozban, a rendezők mégis igen gyorsan összesítették a voksokat.

Első három helyezettet hirdettek mindkét kategóriában, ennek megfelelően már ott sorakoztak az értékes ajándékcsomagok az asztalon. Az eredményhirdetésre elcsendesült az addigra már igen jókedvű társaság. A harmadiktól az elsőig sorolták fel a neveket az ceremóniát lebonyolító szervezők, akik már alig tudták magukban tartani a nevetést. Ugyanis sütikirálynőként ezúttal egy férfi nevét olvasták fel, mint ahogy pálinkakirályként egy hölgyét. Így született meg ebben az évben sütikirály és pálinkakirálynő.

Szerző: K.T.

#cegesosszejovetel #hr #szervezetikultura #karrier #munkahelyikozosseg

H I R D E T É S