felmondas, munka, karrier, munkahely
Fotó: Freepik

Felmondás: lehet ezt jól csinálni? 

blank
blank

H I R D E T É S

Ha éppen felmondás előtt állunk, akkor minden bizonnyal ez most egy stresszesebb időszak a számunkra. Kérdés viszont: lehet ezt jól csinálni?

A felmondás okai rendkívül széleskörűek lehetnek, így nincs két ugyanolyan eset, általánosítani is nehéz. Ugyanakkor elmondhatjuk, hogy érdemes úgy távozni a munkahelyről, hogy nem égetjük fel magunk mögött azt, amit hosszú ideig építgetgettünk, mert sosem tudhatjuk, hogy az ott maradt emberek milyen szerepet fognak még betölteni az életünkben. Még, ha most úgy is tűnik, hogy sosem lesz rájuk szükség, akkor is érdemes átgondolni, hogy miként töltjük el az utolsó napokat. 

Semmi harag

Semmiképpen se távozzunk haraggal! Igyekezzünk arra gondolni, hogy az adott munkahelyen számos értékes emberi kapcsolatra tettünk szert, valamint szakmai tapasztalatokkal is gyarapodtunk. Távozásunkkor ne felejtsük el a felettesünknek megköszönni, hogy lehetőséged adott nekünk. Fontos, hogy ne rossz szájízzel távozzunk, hiszen sosem lehet tudni, még az is lehet, hogy egyszer újra összesodor bennünket a volt kollégákkal az élet. 

Búcsú a kollégáktól 

A kollégáktól nyugodtan elbúcsúzhatunk. Ha van rá lehetőség, érdemes búcsúbulit is szervezni, hiszen ott a terep is kötetlenebb, ráadásul méltó lezárása lehet az életünk egy fontos szakaszának. Mindez persze nem kötelező, de esélyt biztosít arra, hogy a későbbiekben akár munkán kívül is tartsuk a kapcsolatot a volt kollégákkal. 

A felmondás oka

Ha a HR lehetőséget biztosít a kilépő interjúra, ahol a felmondásunk okát ismertethetjük, akkor azt mindenképpen használjuk ki. Ez egy hasznos beszélgetés, amelyből mind mi, mind pedig a cég hasznos következtetéseket vonhat le, hosszú távon pedig mindenki profitálhat belőle.

Szerző: I.A. 
Fotó:

H I R D E T É S