nyelvtudás, nyelvtanulás, idegennyelvek, munkaerőpiac, karrier, fizetés
nyelvtudás, nyelvtanulás, idegennyelvek, munkaerőpiac, karrier, fizetés

Melyik a legjobban fizető munka, ha jól beszélsz nyelveket?

blank
blank

H I R D E T É S

Ha azon tűnődsz, milyen területen helyezkedj el, és kiválóan beszélsz németül vagy angolul, olvass tovább!

Hónap kérdése: Te hány idegen nyelvet beszélsz?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Egy erős nyelvtudás a munkakeresés világában akár fél sikernek is tekinthető. A bérezés szempontjából nézve magasabb fizetés realizálható, ha az adott pozícióhoz nyelvismeretre is szükség van, emellett pedig az úgynevezett SSC szektorban szinte folyamatosan vannak nyitott pozíciók, amik jó kiindulási alapot jelenthetnek a multinacionális cégeknél. 

Szaktudás vagy nyelvtudás?

A legjobb esélyed egy jól kereső állás elnyerésére akkor van, ha mind a kiváló szaktudás, mind a magabiztos, magas szintű nyelvtudás birtokában vagy. Ilyen esetben számos kapu nyílik meg előtted, hiszen a nemzetközi ügyfélkörrel vagy külföldi központokkal is rendelkező cégek vezető beosztású pozíciói közül válogathatsz. 

SSC szektor

Abban az esetben is jó esélyeid vannak jól fizető állást találni, ha jól beszélsz legalább egy idegen nyelven, azonban nincs felsőfokú szakképesítésed, vagy frissdiplomásként nincs komolyabb szakmai tapasztalatod. Ebben a helyzetben elsősorban a multinacionális cégek szolgáltató központjainak, az úgynevezett SSC szektor – Shared Service Center – álláshirdetései között tudsz válogatni. Ezek közé tartoznak például az ügyfélszolgálat, a helpdesk vagy az IT support munkakörök. Sok esetben az ilyen cégeknél van feljebbjutási lehetőség, így ha a szaktudásod megfelelő vagy továbbképzéseken veszel részt, folyamatosan magasabb pozícióba is juthatsz. 

Ezekben a munkakörökben nincs különösebben nagy eltérés a bérezésben. Amennyiben a kívánt nyelvtudás és a szalmai végzettség megvan, nagy valószínűséggel lesz olyan munkakör, melyben az elképzelésünknek megfelelő bérezést is megkapjuk. 

Németesek előnyben

A Dél-dunántúli régióban jóval kevesebb német nyelven magas szinten beszélő munkavállaló közül tudnak válogatni a cégek a Jobcapital munkaközvetítéssel foglalkozó szakértői szerint. Amennyiben te éppen ezt a csoportot erősíted, sokkal könnyebben tudsz megszerezni egy német nyelvtudást igénylő pozíciót, hiszen kisebb lesz a verseny a jelentkezők létszáma miatt. 

Nem a nyelvvizsga számít

Fontos tudni, hogy az álláskeresés során azokban a munkakörökben, ahol elvárt a nyelvtudás, a munkáltató vagy a toborzást végző cégek minden esetben ellenőrzik a nyelvismeretet. Passzív nyelvtudás esetén ugyan interjúra behívhatnak, azonban ha ott nincs meg az a szint, ami a munka betöltéséhez kellene, a szaktudásod ellenére sem fognak tudni felvenni. 

Szerző: Tóth Eszter
Fotó: Envato

H I R D E T É S