blank

Hirtelen home office? Hasznos tippjeink segítenek a túlélésben!

blank
blank

H I R D E T É S

Bizony a vírusvédelmi szabályok egyre csak szigorodnak, szinte minden országban bevezetik – ahol csak lehet – az otthoni munkavégzést a sokszor kétségbeesett munkáltatók. Egy alkalmazottnak nem mindig egyszerű azonban egyik napról a másikra megszokni, hogy nem jár munkába. Lássuk, mely tippeket érdemes megfogadni, hogy mégis elejétől fogva proaktívan és jól tudjuk végezni a munkánkat.

1. A megfelelő infrastruktúra

Stabil, jó teljesítményű internet-kapcsolatra sokféle tevékenységhez szükség van, de folyamatos online munkavégzéshez és zavartalan videókonferenciákhoz például biztosan. Emellett fontos lehet biztosítani, hogy interferencia nélkül telefonálhassunk. Ezt a két tényezőt nem árt ellenőrizni már azelőtt, hogy beleegyeznénk a távmunkába. Mindemellett a biztonságos kommunikáció és a vállalati adatokhoz vagy a szerverhez való hozzáférés érdekében mindenképpen létre kell hozni egy VPN-t, azaz virtuális magánhálózatot.

2. A szükséges felszerelés

Ahhoz, hogy otthon dolgozhassunk, bizonyos eszközökre van szükség. Általában a munkáltató köteles biztosítani az átmeneti otthoni iroda kialakításához nélkülözhetetlen felszerelést: például nagy teljesítményű laptopokat, feladatainkhoz szükséges munkaprogramot, valamint vírusvédelmet és kémprogramokat például.

3. Főbb megállapodások

Az otthoni munkavégzés megfelelő kommunikáció és egyértelmű szabályok nélkül nem működik. Ezeket az alapvető kérdéseket ideális esetben tisztázni kell az otthoni iroda megkezdése előtt: Mikor dolgozunk? Milyen információkat közölnek, mely csatornákon keresztül? Hogyan és mikor tarthatunk szünetet? Mindemellett meg kell határozni azokat a csatornákat is, amelyeken keresztül a kollégáinkkal folytatott „mindennapi kommunikációt” elvégezzük.

4. Rendszeres információcsere

A csapattársak, illetve a vezetők és alkalmazottak közötti rendszeres eszmecserék bizony teljességgel elengedhetetlenek! Egyrészt persze ilyenkor a munkával kapcsolatos legfontosabb dolgokat is beszéljük meg, másrészt viszont a kutya vagy a gyerek aktuális csínytevéseit is megoszthatjuk – nem minden apró részlettel megtoldva azokat -, hogy megmaradjon a jó kapcsolat. Ha pedig a videós hívásba hirtelen a macska bedugja az orrát, az csak tovább oldja a feszültséget, fokozza a hangulatot.

Forrás: https://www.karriere.at

Szerző: T.M.

#karrier #homeoffice #virus #otthonimunka

H I R D E T É S