home office, kiégés, karrier, otthoni munkavégzés
home office, kiégés, karrier, otthoni munkavégzés

A home office nem csak játék és mese

blank
blank

H I R D E T É S

A magány és a közösség támogatásának hiánya kiégéshez vezet. A szociális biztonság legalább olyan fontos mint a fizikai egészség és az anyagi biztonság. Az alábbi írás arra világít rá, hogy miért nem hagyhatjuk figyelmen kívül az otthoni munkavégzés szociális és mentális egészségre gyakorolt hatásait? 

Hónap kérdése: A te fizetésed követi az inflációt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Két új tanulmány is rávilágít a munkahelyi társas kapcsolatok fontosságára, és bemutatja, hogy miért nem biztos, hogy az otthonról történő munkavégzés a legoptimálisabb megoldás.

A home office gyakran okoz kiégést, amit a szakirodalom olyan szindrómaként ír le, amely a krónikus munkahelyi stressz következménye, amelyet nem sikerült sikeresen kezelni. Diagnosztizálható állapotként a kiégés három tünetből áll: fizikai kimerültség, a munkával és a munkatársakkal való elégedetlenség, és a munkával és karrierrel kapcsolatos cinizmus.

Az otthoni munkavégzés hátrányai és előnyei

A Simon Fraser Egyetemen működő laboratóriumom nemrégiben végzett tanulmányában a kiégés legfontosabb kockázati tényezőit igyekezett azonosítani. Változók egész sorát vizsgálták, köztük a munkaterhelést, a fizetéssel való elégedettséget, a munkahelyi méltóságot és a munka feletti kontrollt és a magány érzését. 

A vizsgálat során azt találták, hogy a magány és a társadalmi támogatás hiánya a legnagyobb rizikófaktor, ami kiégéshez vezet. Az elszigeteltség egyik lehetséges forrása a home office egyre erősödő trendje. Az otthoni munkavégzésnek persze számos előnye van: az emberek időt és pénzt takaríthatnak meg az ingázással, és nagyobb szabadságot kapnak a ház körüli teendők elvégzésére vagy akár egy gyors szundikálásra is a szünetekben. Ez azt jelentheti, hogy a nap végén több idejük és energiájuk marad a barátokra és a családra.

Másrészt az otthonról történő munkavégzés azt is jelenti, hogy elmaradnak a munkatársakkal folytatott beszélgetések és alkalmi összeütközések, mindezek a kutatások szerint meglepően fontosak és szükségesek ahhoz, hogy ne érezzük elszigeteltnek magunkat. Továbbá, figyelembe véve, hogy a munkahelyek és az iskolák mennyire fontosak a barátságok megtalálása és kiépítése szempontjából, e terek elvesztése hosszú távon komoly következményekkel járhat az emberek szociális egészségére nézve.

A hibrid munkavégzés a legjobb a mentális egészségnek

A kutatás a munkavállalók önértékelését is vizsgálta a csak otthonról, csak személyesen, illetve részben személyesen és részben otthon dolgozók esetében. Eredmények azt mutatták, hogy a csak személyesen dolgozók 54 százaléka és a csak otthon dolgozók 63 százaléka jó vagy kiváló mentális egészségről számolt be. Ezekből az eredményekből arra lehet következtetni, hogy az otthonról történő munkavégzés a legjobb a mentális egészség szempontjából. Van azonban egy bökkenő: azoknak, akik hibrid munkarendről számoltak be – vagyis részben személyesen, részben otthon dolgoztak -, 87 százalékának jó vagy kiváló volt a mentális egészsége.

Az eredmények rámutatnak arra a lehetőségre, hogy a hibrid munkavégzés a legjobbat nyújthatja a munkavállalóknak, mert lehetővé teheti a munkavállalók számára, hogy fenntartsák a kollégákkal való pozitív kapcsolatokat, miközben jobb egyensúlyt biztosít a munka és a magánélet között.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S