karrier, siker,uzlet, beconcé
Fotó: YouTube

Beyoncé nem csak énekesnőként keres brutális összegeket: ez a másik szakmája

blank
blank

H I R D E T É S

Nőként az üzleti világban érvényesülni nem a legegyszerűbb feladat, hiszen sok nő esetében a karrier kiépítésének útja göröngyös lehet. De vannak, akiknek ez sikerült! Ott van akár Oprah Winfrey vagy éppen Beyoncé. Íme, három nő, akik elképesztő sikereket tudhatnak magukénak az üzleti világban.

Ugyan egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a férfi és a női nem egyenlőségének megteremtésére, ám mégis számtalan szektorban még mindig megkülönböztetés, vagy kevesebb elismerés éri a nőket. Tény, hogy sokaknak a család áll a középpontban, így például gyerekvállalás után nem könnyű felépíteni egy karriert, hiszen a gyermekek sokáig rendkívül sok törődést, és ezzel együtt időt igényelnek. Mégsem lehetetlen nőként is sikeresnek lenni, hiszen számtalan embernek összejön ez nap, mint nap. Bemutatunk néhány olyan ismert, ezúttal külföldi személyt, akik kemény munka árán, de csodálatos karriert értek el.

Beyoncé

Talán még többeknek cseng ismerősen Beyoncé neve, aki először csapatban csillogtatta meg tehetségét, majd hamar kinőtte magát énekes-dalszerzővé, és mára szóló előadóként tevékenykedik. Maga a neve is egy márkát képvisel, és világszínvonalú vállalatokkal dolgozik együtt. Nem csak a zeneiparban tevékenykedik, de a filmek és ruhák terén is gyakran remekel. Olyan népszerű együttműködéseket tudhat maga mögött, mint a PepsiCo vagy a Netflix.

Mozifilmek

Énekesi karrierje mellett több mozifilmben is szerepelt: 2006-ban a Rózsaszín párduc című vígjátékban és még ugyanebben az évben egy 1981-es Broadway-musical, a Dreamgirls filmes adaptációjában is ő játszotta az egyik főszerepet. A filmben nyújtott alakításáért két Golden Globe-jelölést kapott. 2009-ben a Cadillac Records című musicalben Etta James-t alakította, amelyért szintén kapott egy Golden Globe-jelölést. Az Obsessed című thrillerével is sikereket könyvelhetett el. 2004-ben alapította meg saját divatmárkáját, a House of Deréont. Mindemellett pedig a Pepsi, a Tommy Hilfiger és a L’Oréal reklámarca volt.

Zenei pályája

Zenei pályafutása során eddig összesen tizenhat Grammy-díjat nyert. A Billboard magazin őt tartja a kétezres évek legsikeresebb női előadójának. Az RIAA adatbankja szerint a kétezres évek legtöbb lemezét és kislemezét eladó zenésze Amerikában. Stúdióalbumaiból 11,2 millió példány, míg kislemezeiből 30,4 millió darab kelt el csak az Egyesült Államokban. Világszerte 75 millió albuma és maxija kelt el.

Oprah Winfrey

Ki ne hallott volna legalább magáról az Oprah Winfrey névről? A médiamogulnak is mondható hölgy tévés személyiségből lett vállalkozó, aki a saját, és igen népszerű beszélgetős műsorát vezette. Ezután lett vezérigazgató, vásárolt részvényt, majd szóvivőként is tevékenykedett. Egyszóval egy igen sokszínű nőről beszélünk, aki sikerességének és vagyonának köszönhetően a Forbes listáján is elől végzett.

Sara Blakely

Sara Blakely azért egyedi példa, mert saját, nem is akkora nagyösszegű pénzéből indította el üzletét. Vállalkozása női és férfi fehérneműkkel kapcsolatos, melyek mára számtalan országban elérhetőek. A hölgy híres arról, hogy nehéz helyzetben lévőket támogat, így a gazdasági világválság idején sem tétlenkedett, hanem kiállt női vállalkozó társai mellett, és pénzadománnyal segítette őket a kedvezőtlen szituációban.

Természetesen a listát számtalan sikeres emberrel bővíthetnénk még, és nem csak külföldre kiterjedve. Magyarországon egyaránt rengeteg olyan nő tevékenykedik, akik példaértékű sikereket értek el üzleti életükben is, miközben ezt magánéletükkel balanszírozták. Mindenki számára nyitva áll tehát ez a kapu, de tény, hogy kőkemény munka, és sokszor hosszú évek idő- és pénzbefektetései kellennek ahhoz, hogy egy hölgy remekelni tudjon. Viszont, ha eljut erre a pontra, az hatalmas siker nem csak környezete, de önmaga számára is.

Szerző: I.A.
Fotó: YouTube

H I R D E T É S